FC Twente Vrouwen

Merel Bormans maakt komend seizoen de overstap naar FC Twente Vrouwen. De 24-jarige verdedigster komt over van sc Heerenveen. Bormans tekende in De Grolsch Veste een contract voor twee seizoenen.

DSC06082
DSC06158 v2

Merel Bormans, geboren in het Brabantse Esch, speelde tot 2019 voor FC Eindhoven en maakte in dat jaar de overstap naar Standard Luik. Na twee seizoenen in de Belgische competitie actief te zijn geweest vervolgde ze in 2021 haar carrière in Friesland. Na drie jaar het shirt van sc Heerenveen te hebben gedragen komt Bormans vanaf komend seizoen uit voor FC Twente Vrouwen.

“In de gesprekken met de club zijn de verwachtingen uitgesproken. Het contact met Joran Pot en René Roord voelde goed”, vertelt Merel Bormans. “Bij sc Heerenveen heb ik een coachende rol en voer ik mijn verdedigende taken zo goed mogelijk uit. Dat is iets wat ik mee kan nemen richting FC Twente. Ik speel centraal achterin en ben linksbenig, met mijn kwaliteiten wil ik iets toevoegen aan het team.”

Bormans tekende in De Grolsch Veste een contract dat haar tot de zomer van 2026 verbindt aan FC Twente. “Ik wil belangrijk zijn voor het team en natuurlijk strijden voor een basisplaats”, vervolgt Bormans. “Ik wilde de stap maken naar een betere club en een betere dan FC Twente is er niet. Ik kan om de prijzen spelen en strijden voor een plek in de UEFA Women’s Champions League.”

René Roord: “We zijn blij dat we Merel naar FC Twente hebben kunnen halen. Ze heeft zich de laatste seizoenen bij Heerenveen sterk ontwikkeld, met name als linker centrale verdedigster. Wij zijn ervan overtuigd dat zij deze ontwikkeling bij ons door kan zetten.”

DSC06184 Verbeterd NR
DSC06286
DSC06527 v2

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.