Eerste selectie Supporters twegro

Zondagmiddag speelt FC Twente in De Grolsch Veste tegen FC Groningen. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt in een nagenoeg uitverkocht huis. In aanloop naar het duel de vooruitblik met trainer Ron Jans.

Ron Jans heeft Denilho Cleonise deze week weer verwelkomd op het trainingsveld. De aanvaller ontbrak afgelopen weken vanwege een blessure aan zijn elleboog en is weer inzetbaar. Afgelopen maandag maakte Cleonise al speelminuten in de oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Achter de naam van Mees Hilgers staat voor komend weekend nog een vraagteken. De verdediger viel zondag uit. “We zullen tot voor de wedstrijd moeten kijken of Mees kan spelen”, vertelt Ron Jans, die verder niet kan beschikken over de geschorste Vaclav Cerny en de geblesseerden Christos Tzolis en Michal Sadilek.  

“Christos is er een poosje uit met een knieblessure. Michal heeft woensdag meegetraind. Dat ging goed, maar daarna kreeg hij weer last. Michal is nu naar Tsjechië, zodat hij even in een andere omgeving is. Het belangrijkste is dat hij zich fit en vrij voelt.” 

FC Groningen

De formatie van trainer Frank Wormuth staat na negen wedstrijden op een vijftiende plaats in de Eredivisie. “Het sentiment rondom FC Groningen is momenteel negatief”, vervolgt Ron Jans. “Dat willen zij graag zo snel doorbreken, maar ik vind dat ze daarmee nog wel een weekje kunnen wachten. Ze hebben dit seizoen op verschillende manieren gespeeld, maar wij kijken vooral naar onszelf. We spelen weer thuis en doen het in De Grolsch Veste dit seizoen fantastisch. We hebben maandag een nuttige en goede oefenwedstrijd gespeeld tegen Go Ahead Eagles. We hebben goed getraind deze week en de bezieling was vandaag ook weer goed. Kom maar op.” 

FC Twente – FC Groningen, aanvang 14.30 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout. Het duel is live te zien op ESPN 1.