FC Twente Vrouwen

Maud Roetgering zet een punt achter haar lange voetbalcarrière bij FC Twente Vrouwen. De 30-jarige verdedigster droeg vanaf 2007 het shirt van FC Twente Vrouwen en behaalde grote successen met de ploeg, waaronder zes landstitels.

maud

Roetgering koos in 2020 voor haar maatschappelijke carrière, maar door corona werd het seizoen abrupt afgebroken. Het was een van de redenen die ertoe leidde dat Roetgering vorig jaar weer deel uit maakte van de selectie. “Ik ben dankbaar dat ik mijn tijd bij FC Twente en het seizoen heb kunnen afsluiten, dit ook nog eens met drie prijzen”, vertelt Maud Roetgering. “Afgelopen seizoen heb ik weer genoten van het voetbal en daar ben ik erg blij mee.”

Roetgering houdt de opties open om haar voetbalcarrière elders voort te zetten. “Voetbal is mijn passie en dat zal altijd zo blijven. Voor een nieuwe uitdaging sta ik altijd open.” Voor nu is Roetgering vooral dankbaar voor de herinneringen die ze heeft gemaakt bij FC Twente Vrouwen. “Ik wil al mijn teamgenoten en trainers bedanken, zij hebben bijgedragen aan de persoon die ik nu ben.”

Carrière Maud Roetgering
Maud Roetgering (Almelo, 31 juli 1992) begon met voetballen bij SV Enter en maakte in 2007 de overstap naar de jeugd van FC Twente Vrouwen. De verdedigster speelde al haar minuten in het rode shirt van FC Twente en won alle prijzen die er in Nederland te winnen zijn. Ze won met FC Twente Vrouwen zes keer het landskampioenschap, twee keer de KNVB Beker, de Supercup, twee keer de Eredivisie Cup en de BeNe League. Ook maakte ze deel uit van de selectie die twee keer reikte tot de laatste 16 van de UEFA Women’s Champions League. Roetgering zal actief blijven in haar commerciële functie bij FC Twente Vrouwen.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.