FC Twente Vrouwen

Maud Roetgering (29) gaat weer spelen voor FC Twente Vrouwen. De verdedigster uit Enter kwam tussen 2007 en 2020 uit voor FC Twente en gaat in het nieuwe seizoen weer deel uitmaken van de selectie.

Laag 0
Maud Vintage kl v2
DSC08991 v2

“Afgelopen half jaar heb ik hard gewerkt om klaar te zijn voor het nieuwe seizoen”, vertelt Maud Roetgering. “Ik ben fit en kijk er enorm naar uit om weer te gaan spelen.”

Roetgering maakte als speelster alle grote successen mee bij FC Twente Vrouwen en koos in de zomer van 2020 voor haar maatschappelijke carrière. “De competitie werd dat jaar abrupt afgebroken door corona en ik had mijn laatste wedstrijd voor FC Twente gespeeld zonder dat ik het wist”, vervolgt Roetgering. “Ik heb het nooit goed kunnen afsluiten. Daarom ben ik een half jaar geleden weer in training gegaan. Het was nu of nooit.”

“De club heeft afgelopen tijd niet stil gezeten en als ik keek naar de prestaties begon het nog meer te kriebelen”, vertelt Roetgering, die sinds 2020 een commerciële functie vervult bij FC Twente en deze rol gaat combineren met het voetballen. “Volgende week start met de eerste training de voorbereiding op het nieuwe seizoen en ik wil elke dag met een grote glimlach op het veld staan.”

“Maud heeft afgelopen periode hard gewerkt om vanaf volgende week in de voorbereiding aan te sluiten bij de selectie”, vertelt Technisch Manager René Roord. “Maud heeft veel ervaring als speelster en het zal voor haar bijzonder zijn om terug te keren op het veld. We verwachten dat zij met haar ervaring binnen en buiten de lijnen van waarde zal zijn voor de ploeg.”