Eerste selectie

Mats Rots heeft een nieuw contract getekend bij FC Twente. De 18-jarige verdediger verlengde zijn contract bij FC Twente tot medio 2027 met de optie voor nog een seizoen.

DSC00749 v3

“Het is een bijzonder moment als je een nieuw contract gaat tekenen, zeker als dat mag bij een mooie club als FC Twente”, vertelt Mats Rots. “Ik beschouw het als een groot compliment en ik voel het vertrouwen vanuit de club. Dit seizoen is voor mij een ontwikkeljaar waarin ik hoop steeds meer speelminuten te maken om veel te leren. Afgelopen tijd heb ik veel mee mogen maken bij de eerste selectie en dat zijn heel leerzame momenten. Ik merk dat ik in mijn spel meer volwassen ben geworden en ook fysiek stappen heb gemaakt. Ik weet dat ik moet vechten voor een plek en elke kans die ik krijg grijp ik met beide handen aan.”

“Mats is een zeer talentvolle speler en we zijn heel blij dat we hem langer aan de club hebben kunnen binden”, vertelt Arnold Bruggink. “Mats is al jaren een vaste waarde bij de nationale jeugdelftallen van Oranje. We hebben veel vertrouwen dat hij komende tijd kan uitgroeien tot een volwaardig eerste elftalspeler van FC Twente.”

DSC00781

Over Mats Rots
Mats Rots maakte in 2016 als 10-jarige speler de overstap van SV Grol uit Groenlo naar de jeugdopleiding van FC Twente. Op 20 augustus 2023 maakte Mats Rots zijn Eredivisie-debuut in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (3-1). Eerder die maand debuteerde Rots tijdens de thuiswedstrijd tegen Riga FC, een kwalificatieduel voor de Europa Conference League, voor FC Twente in een officiële wedstrijd. Rots speelde tot dusver vier Europese wedstrijden en één competitiewedstrijd voor FC Twente. Mats Rots maakt deel uit van de selectie van Oranje onder 19.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.