Eerste selectie

Mats Rots speelt sinds zijn tiende jaar in de Academie. De verdediger uit Groenlo, de jongere broer van Daan, maakte afgelopen seizoen deel uit van de selectie van Onder 16 en Onder 18. Deze periode traint hij mee met de eerste selectie en maakte in de eerste oefenwedstrijd van dit seizoen zijn officieuze debuut.

DVS02569
DVS02595
DVS02608
DVS02638

“Het is het laatste jaar snel gegaan”, vertelt Mats Rots. “Aan het eind van vorig seizoen heb ik twee keer mee mogen trainen met de eerste selectie en dat kwam eigenlijk uit het niets. Terwijl dat toch iets is waar je altijd van droomde. Thuis vertelde Daan mij de mooie verhalen en wanneer je hem dan zo goed ziet presteren, dan krijg je daar zelf ook veel energie van en wil je nog meer je best doen om dat ook te bereiken.”

Met een contract bij FC Twente werd Rots blij verrast. “Een contract bij de Academie zat er aan te komen, maar dat het direct een contract bij FC Twente is geworden vind ik heel mooi. FC Twente is de club waar ik altijd voor ben geweest”, aldus Rots, die zaterdag tegen Bon Boys zijn eerste minuten voor FC Twente maakte. “Iedereen om me heen zegt wel tegen me dat het snel gaat, maar zelf sta ik daar niet zo bij stil. Het is goed voor mijn ontwikkeling dat ik dit nu allemaal meemaak bij het eerste. Ik zie eigenlijk dagelijks dat ik stappen maak, ook fysiek ligt alles een stuk hoger en dat is alleen maar goed.”

Mats Rots zal komend seizoen selectielid blijven van Onder 18. “Ik wil een zo goed mogelijk seizoen draaien en hoop ook bij het eerste trainingen mee te kunnen blijven maken. Nu wil ik vooral mijn best doen in de voorbereiding en plezier hebben. Daarna zien we wel weer.”

DSC04517
DSC04522 v2
DSC04582 v2