Eerste selectie

Mathias Kjølø draagt komend seizoen het shirt van FC Twente. De 20-jarige Noorse middenvelder speelde de afgelopen jaren voor PSV en maakt deze zomer de overstap naar FC Twente. De Noorse jeugdinternational tekende in De Grolsch Veste een contract voor drie seizoenen met de optie voor nog een jaar.  

DSCF4129
DSCF4230

“Na vijf jaar bij PSV te hebben gespeeld kijk ik uit naar deze nieuwe stap”, vertelt Mathias Kjølø. “Ik denk dat ik hier bij FC Twente door kan groeien. De club spreekt mij aan, net als het team. Dat is een eenheid en werkt voor elkaar. Dat is belangrijk en past bij mij.”  

“Mathias is een all-round middenvelder met een sterke drive en een goede mentaliteit” vertelt Jan Streuer. “Mathias speelt al een aantal jaar in Nederland en spreekt de taal goed. Net als Sem Steijn komt Mathias uit de Eerste Divisie en kan hij bij ons een volgende stap maken. Een talentvolle jongen voor de toekomst, hij krijgt de kans zich bij FC Twente te laten zien.” 

DSCF4244
DSCF4353 v2

Over Mathias Kjølø  

Mathias Kjølø (27 juni 2001, Oslo) speelde in de jeugd voor de Noorse clubs Kjelsås en Vålerenga. In de zomer van 2017 maakte Kjølø de overstap naar PSV. In het seizoen 2019/2020 debuteerde Kjølø voor Jong PSV in het betaald voetbal. Hij speelde afgelopen seizoenen 74 competitieduels voor Jong PSV en scoorde daarin vijf keer. Kjølø, aanvoerder van Noorwegen onder 20, speelde voor diverse vertegenwoordigende nationale jeugdelftallen.