Eerste selectie

Manfred Ugalde is in de Eredivisie verkozen tot Johan Cruijff Talent van de Maand.

DSC00830
DSC00864

Manfred Ugalde heeft in maart, op basis van statistieken en stemmen van voetballiefhebbers, het beste gepresteerd van alle eredivisiespelers van 21 jaar of jonger. Voor de aanvaller van FC Twente is het zijn eerste uitverkiezing tot Johan Cruijff Talent van de Maand. 

De Costa Ricaan kan terugkijken op één van zijn beste maanden in zijn carrière. Ugalde scoorde als invaller tegen sc Heerenveen (3-3), maakte twee goals als basisspeler tegen Fortuna Sittard (0-3) en was de gevierde man door beide goals tegen AZ (2-1) voor zijn rekening te nemen. Met zijn vijf doelpunten scoorde de spits afgelopen maand minstens twee keer vaker dan iedere eredivisie-speler en was hij iedere 36 minuten in de Eredivisie goed voor een goal.

Daarnaast was Ugalde in maart goed voor veertien schoten en zeven schoten op doel. Het leverde de aanvaller van FC Twente tweemaal een uitverkiezing tot KPN Man of the Match op.

Naast een bokaal ontvangt de spits namens de VriendenLoterij een cheque van € 2.500,- ter stimulering van maatschappelijke projecten van de Stichting FC Twente, scoren in de wijk. Ook heeft hij met zijn uitverkiezing een bedrag van € 5.000 opgehaald voor projecten van de Johan Cruijff Foundation.

Het Talent van de Maand wordt gekozen op basis van statistieken. De Johan Cruijff Talent van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN, de Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

Ugalde 1

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.