Eerste selectie

Manfred Ugalde maakt definitief de overstap naar FC Twente. De 21-jarige Costa Ricaanse spits kwam afgelopen twee seizoenen op huurbasis uit voor FC Twente en is nu definitief overgenomen van het Belgische Lommel SK.  

WhatsApp Image 2023 07 06 at 18.41.50
Manfred Ugalde

Nadat Ugalde een vierjarig contract tekende, is afgelopen dagen ook het papierwerk afgerond. Donderdagmorgen sluit Ugalde op het trainingsveld aan bij de selectie.  

Gelukkig 

“Allereerst wil ik God, mijn familie en ook de club bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij hebben om deze grote stap in mijn carrière te zetten”, vertelt Manfred Ugalde. “De supporters hebben mij altijd gesteund en ook hen ben ik heel dankbaar. Voor mij is dit een van de gelukkigste dagen van mijn leven. Bij FC Twente horen is een droom voor mij. Toen mij werd verteld dat de mogelijkheid er was om een definitieve transfer te maken hoefde ik er niet over na te denken, ik ben hier erg gelukkig.”  
Ugalde kijkt dan ook uit naar een nieuwe periode in Twente. “Komend seizoen wacht ons weer een aantal mooie uitdagingen met het team. Deze ploeg wil altijd het maximale bereiken. Met doelpunten en assists hoop ik daar mijn inbreng in te hebben.” 

Goede ontwikkeling 

“Het is een goede ontwikkeling dat we Manfred voor langere tijd aan FC Twente hebben kunnen binden”, vertelt Arnold Bruggink. “Door onder andere de inspanningen van Jan Streuer zijn we daarin geslaagd. Afgelopen twee jaar hebben we Ugalde leren kennen als een jonge talentvolle spits met een grote drive en werklust. Een prettige jongen die zich bij FC Twente ongetwijfeld verder gaat ontwikkelen. We hebben er vertrouwen in dat Manfred de komende jaren bij ons door kan groeien naar een nog hoger niveau.”  

Carrière Manfred Ugalde 

Manfred Ugalde speelde in Costa Rica voor Saprissa en maakte in 2020 de overstap naar het Belgische Lommel SK. Een jaar later kwam Ugalde op huurbasis naar FC Twente en speelde afgelopen seizoenen 55 officiële wedstrijden waarin hij twaalf keer scoorde. 

DVS03706
DVS03726
DVS03738

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.