Beste FC Twente-supporter,

Daar waar we hoopten van verlost te blijven is helaas toch gebeurd: FC Twente -FC Emmen is morgen zonder publiek. Uiteraard hebben we begrip voor de maatregelen van de regering, alles draait om de gezondheid van ons allemaal. Daarvoor moet alles wijken en daar is geen discussie over, maar dat iedereen binnen FC Twente uitermate teleurgesteld is, zal niemand verbazen. De afgelopen periode heeft bijna alles in het teken gestaan van het creëren van een veilig stadion. En dat is ons gelukt.

Van alle kanten kregen we de complimenten dat De Grolsch Veste een veilige plek is voor in ieder geval 8.000 supporters. Dan is het ongelooflijk jammer dat afgelopen maandag toch is besloten de komende drie weken geen supporters in stadions in Nederland toe te laten, omdat het reizen er naartoe te grote risico’s oplevert. We blijven echter niet hangen in deze teleurstelling. We gaan nu met de nieuwe protocollen in de hand de wedstrijd van zaterdag zo goed mogelijk voorbereiden, zodat de selectie in ieder geval zo min mogelijk hinder ondervindt van de nieuwe maatregelen en alle voorwaarden treft om optimaal te kunnen presteren. Alleen voor een ding kunnen we niet zorgen en dat is publiek. Ik ben ervan overtuigd dat de spelers weten hoe alle supporters zaterdag thuis meeleven met de ploeg. De technische staf neemt dit ongetwijfeld mee in de voorbereiding. Op dit moment kunnen we niet anders dan de situatie accepteren. Door ons de komende weken zoveel mogelijk aan de nieuwe maatregelen te houden, moeten we het aantal besmettingen kunnen terugdringen. Hopelijk zijn er dan bij de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle op 31 oktober alweer supporters in het stadion.

Verplaatsing inschrijvingen tweede en derde blok
De wedstrijd morgen tegen FC Emmen is dus zonder publiek. De bestelde kaarten voor dit duel zijn dan ook niet geldig. De inschrijvingen voor het tweede en derde blok, die in oktober van start zouden gaan, starten voorlopig nog niet. Hiervoor wachten we eerst nieuwe berichten over de coronamaatregelen af.
Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn en er meer bekend is over de eerstvolgende thuiswedstrijd FC Twente – PEC Zwolle volgt nadere informatie.

Xandro Schenk naar Al Batin
Gisteren hebben we overeenstemming bereikt met Al Batin uit Saudi-Arabië over de overgang van Xandro Schenk. Na de medische keuring zal Xandro aansluiten bij zijn nieuwe club. We danken Xandro voor zijn inzet voor FC Twente en wensen hem en zijn gezin veel geluk. Vóór het sluiten van de transfer window op dinsdag 6 oktober zal er nog minimaal een speler aan de selectie van Ron Jans worden toegevoegd.

Jaarrekening 2019/2020 en begroting 2020/2021
Collega Martijn Hoogstoevenbeld heeft de jaarrekening van het seizoen 2019/2020 afgerond. Deze dient uiterlijk 1 november bij de KNVB te worden aangeleverd. Volgende week willen we de inhoud ervan publiceren. Daarnaast is ook de prognose voor het huidige seizoen klaar. Hiervoor geldt hetzelfde, ook met deze cijfers komen we volgende week naar buiten. Zoals ik eerder al heb aangegeven valt de omzet dit seizoen tegen, ruim 40% lager dan vorig seizoen. Dat is gezien de corona-problematiek geen verrassing.

Ook geen publiek bij overige teams
De nieuwe coronamaatregelen gelden niet alleen voor de eerste selectie, maar ook voor de teams van de FC Twente/Heracles Academie en FC Twente Vrouwen. Vanaf afgelopen dinsdag mag er de komende drie weken geen publiek meer aanwezig zijn bij zowel trainingen als bij wedstrijden. Bij uitwedstrijden geldt voor chauffeurs van spelers tot en met  17 jaar een uitzondering. Zij mogen de wedstrijd wel bijwonen. Vanavond speelt FC Twente Vrouwen haar derde competitiewedstrijd van het seizoen, de ploeg treft Excelsior Rotterdam. De samenvattingen van de duels uit de Vrouwen Eredivisie zijn iedere zondag te zien bij de NOS. Zondag 11 oktober om 12.15 uur speelt FC Twente Vrouwen tegen ADO Den Haag in De Grolsch Veste, ook zonder publiek. Deze wedstrijd wordt live uitgezonden door FOX.

SV Hengelo – Scoren in de wijk
Supportersvereniging Hengelo heeft afgelopen week een cheque van 200 euro overhandigd aan Scoren in de wijk.  Het bedrag wordt ingezet om enkele mensen in Hengelo een steuntje in de rug te geven, mooie betrokkenheid van de SV uit Hengelo.

 

Ron Jans in Goedemorgen Eredivisie
Hoofdtrainer Ron Jans is zondagochtend te gast in het programma ‘Goedemorgen Eredivisie’ dat wordt gepresenteerd door Milan van Dongen. De uitzending is te zien bij FOX en begint om 10.00 uur.

Beste mensen, blijf gezond!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur