FC Twente Vrouwen

Lynn Wilms maakt komende zomer de overstap naar VfL Wolfsburg. De 20-jarige verdediger is bezig aan haar derde seizoen bij FC Twente Vrouwen en tekent een meerjarig contract bij de Duitse topclub.

René Roord: “We zijn er heel trots op dat Lynn deze stap gaat maken. In de zomer van 2018 kwam Lynn als een redelijk onbekende speelster bij FC Twente binnen en zij heeft zich de laatste jaren bij ons kunnen ontwikkelen tot Oranje-international, met deze transfer als gevolg. Dit past helemaal in de visie van FC Twente Vrouwen. Wij wensen Lynn heel veel succes in het vervolg van haar carrière en hopen de komende maanden met haar op een heel mooi slot van het seizoen.”

“IK HAD DRIE JAAR GELEDEN GEEN BETERE STAP KUNNEN MAKEN” 

 Lynn Wilms: “Ik wil FC Twente bedanken voor afgelopen seizoenen waarin ik mij heb kunnen ontwikkelen als voetbalster, maar ook als persoon. Ik had drie jaar geleden geen betere stap kunnen maken en daar ben ik FC Twente dankbaar voor. Deze transfer naar VfL Wolfsburg is een geweldige stap en ik ben heel blij dat ik die kan maken. Dit is waar ik elke dag keihard voor werk. Met FC Twente Vrouwen ben ik zeker nog niet klaar, we hebben dit seizoen nog veel om voor te spelen. Ik zal er alles aan doen om prijzen te pakken, zodat er nog mooie herinneringen bij komen die wij samen gaan maken.”

 

Twente Vrouwen TOTO10

Over Lynn Wilms
Lynn Wilms kwam in de zomer van 2018 over van CTO Eindhoven naar FC Twente Vrouwen. Wilms, geboren in het Limburgse Tegelen, behaalde in haar debuutseizoen bij FC Twente Vrouwen de landstitel en won vorig jaar de Eredivisie Cup met de ploeg. In september 2019 debuteerde Wilms voor Oranje Leeuwinnen tijdens de interland tegen Turkije. Wilms droeg tien keer het shirt van Oranje en scoorde daarin een keer.