FC Twente Vrouwen ajavrtwevr

Zaterdagmiddag begint het seizoen voor FC Twente Vrouwen. Op De Toekomst strijden FC Twente en Ajax om de Supercup, het duel tussen de kampioen en de bekerwinnaar. Voor Liz Rijsbergen zal het haar eerste officiële duel in het shirt van FC Twente worden.

Liz Rijsbergen maakte deze zomer de overstap van ADO Den Haag naar FC Twente. De aanvalster kijkt uit naar het nieuwe seizoen. “Ik heb het hier erg naar mijn zin”, begint Liz Rijsbergen. “Ik voelde me vanaf minuut één hier thuis. De voorbereiding ging goed en ik voel me fit, dus dat is fijn.”

Na meerdere oefenwedstrijden staat zaterdag het eerste officiële duel op het programma. Om 14.00 uur begint het nieuwe seizoen van FC Twente. “Het is fijn dat we gaan beginnen aan het seizoen”, gaat Liz Rijsbergen verder. “Wekelijks werk je met het team naar wedstrijden toe en nu het een échte wedstrijd is die ook nog eens gaat om een prijs, maakt het extra leuk. We hebben goede trainingsweken gehad en sterke oefenwedstrijden gespeeld, dus daar zullen we ons aan vasthouden. We gaan er met vertrouwen heen."

60625838 FC Twentee

Na het duel om de Supercup volgt al snel de eerste ronde van de UEFA Women’s Champions League. “We weten dat er belangrijke weken aankomen, weken om de prijzen en om een plekje in de Champions League. Maar we focussen ons nu op komende zaterdag. Het is een belangrijke wedstrijd, we zijn fit en we gaan er vol voor. We willen de Supercup heel graag winnen”, besluit Liz Rijsbergen.

Zaterdag om 14.00 uur wordt er afgetrapt op De Toekomst. Het duel is live te zien op ESPN.

56098916 FC Twente 1
Samenvatting Supercup 2022

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.