FC Twente Vrouwen

Lieske Carleer maakt de overstap naar FC Twente Vrouwen. De 22-jarige verdedigster, geboren in Winterswijk, tekent een contract tot medio 2025. Carleer speelde de laatste jaren in de Amerikaanse competitie voor Arizona State Sun Devils.

DVS03444

"Ik heb in het verleden bij FC Twente in de O14 en O16 gevoetbald", vertelt Lieske Carleer. "De gesprekken met de club voelde het als thuiskomen. Het voelt als een warme plek om mezelf door te kunnen ontwikkelen en in deze omgeving beter te worden. De cultuur hier voelt goed en past bij mij als persoon."

"Ik wil een belangrijke speler worden in het Nederlands voetbal", gaat Carleer verder. "Ook wil ik meespelen om de prijzen en bij FC Twente worden daar goede voorwaarden voor gecreëerd om dat te kunnen doen."

Technisch Manager Rene Roord: "Ik ben heel blij dat we Lieske naar FC Twente hebben kunnen halen. Ze heeft even terug al kort voor de jeugd van FC Twente gespeeld en ze heeft in vertegenwoordigde elftallen gespeeld. Lieske heeft met succes 4,5 jaar in Amerika gepresteerd. Ze kan op meerdere posities achterin uit de voeten en is een fysiek sterke speelster."

Lieske Carleer (Winterswijk, 16 april 2001) speelde drie jaar in de jeugdopleiding bij FC Twente Vrouwen en vertrok in 2019 naar Arizona State Sun Devils. De verdedigster kwam in het verleden uit voor Oranje onder 17 en Oranje onder 19.

DVS03486
DVS03510 v2

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.