FC Twente Vrouwen

Na het gewonnen competitieduel zondagavond tegen AZ, staat woensdagavond alweer het volgende duel op het programma. Om 18.45 uur treft FC Twente Vrouwen in Enschede PEC Zwolle. We spreken Leonie Vliek, de oud-Zwollenaar, in aanloop naar het treffen.

Leonie Vliek startte zondag, zoals de weken daarvoor, als rechtsback. Tegen AZ kreeg de ploeg van Joran Pot de meeste kansen, maar werd er uiteindelijk gewonnen met een minimale overwinning. “We hebben even teruggeblikt op onze doelen voor deze week”, begint Leonie Vliek. “We hebben eigenlijk aan alles wel voldaan, behalve de nul houden. Nu richten we ons snel weer op het duel tegen PEC Zwolle.”

Bekenden

De Blauwvingers zijn dit seizoen sterk begonnen. Met 19 punten uit 10 wedstrijden staat PEC Zwolle op een keurige vierde plaats. “Het is mooi om te zien dat PEC Zwolle het zo goed doet”, vertelt Leonie Vliek. “Ze presteren wat beter dan voorgaande jaren, maar dat verbaast mij niet. De selectie is weer een jaartje ouder en dus beter geworden. Het is altijd al een heel talentvolle ploeg geweest. Zelf heb ik daar een groot deel van de jeugd doorlopen. Een goede en leuke jeugdopleiding, waarbij iedereen veel met elkaar omging. Het was ook heel gezellig. Ik ken vrijwel iedereen die bij PEC Zwolle op het veld staat, en na de wedstrijd zal ik er vast een paar spreken.”

61277546 FC Twente

Overstap

Leonie Vliek maakte deze zomer de overstap naar FC Twente en is inmiddels een vaste waarde in de ploeg van Joran Pot. “Het grootste verschil hier is dat bij FC Twente de meiden meer ervaring hebben en ook wat jaartjes ouder zijn. Voor FC Twente spelen is al een grote stap, en sommigen hebben zelfs al in het buitenland gespeeld of gaan daar spelen. Ook is er een verschil te merken in kwaliteit op het veld.”

Na het duel tegen PEC Zwolle volgt er komende zondag nog het treffen tegen sc Heerenveen. Daarna volgt de winterstop. “We gaan stap voor stap en kijken niet echt verder dan de eerstvolgende wedstrijd. Dat het dan tegen PEC Zwolle is geeft geen extra lading mee, ik laat het morgen lekker los. Het maakt niet uit tegen wie ik speel, als we maar winnen.”

FC Twente Vrouwen – PEC Zwolle begint woensdagavond om 18.45 uur op Sportpark Schreurserve. Het duel is live te zien op ESPN.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.