Eerste selectie

FC Twente won zaterdag in de seizoensopener met 1-2 van N.E.C. in Nijmegen. Bij FC Twente scoorde Sam Lammers de eerste treffer en gaf Bas Kuipers een assist bij de tweede goal. Lees en bekijk hun reacties hieronder.

Lammers kijkt na afloop terug op een zware avond: “En dat was niet helemaal nodig geweest. In het eerste kwartier was er voor ons niets aan de hand. Als we het in die fase beter hadden uitgespeeld, hadden we wellicht meer doelpunten gemaakt. Aan het einde wordt het dan toch nog spannend en kwamen we een paar keer goed weg. Toch denk ik dat wij deze zege wel hebben afgedwongen en het is lekker om zo aan het seizoen te beginnen.”

In Nijmegen maakte Lammers zijn eerste officiële treffer voor FC Twente. “Het voelde prettig om zo snel tot scoren te komen. Als spits is het altijd belangrijk om snel je doelpunt mee te pakken", zegt de spits, die vrij voor het doel kwam en met een lage voorzet werd bereikt door teamgenoot Sayf Ltaief. "Het was denk ik een goede loopactie. De verdediging was mij even kwijt. Het zijn niet de moeilijkste kansen om te maken, maar je moet er wel lopen."

69352428 FC Twente
69352271 FC Twente
69352291 FC Twente

Kuipers: "Een fijn debuut"

Bij FC Twente maakte Kuipers zijn eerste officiële minuten voor de club. "Een fijn debuut en fijn om beslissend te zijn met de assist bij het winnende doelpunt", refereert de verdediger aan zijn corner in de tweede helft. Over het duel: "We begonnen heel goed en de tweede helft was ook vrij aardig. Ook hebben we het met fases moeilijk gehad. Het is hier uit gewoon een lastige wedstrijd, zeker als je ook een doordeweeks programma hebt gehad. NEC is een goede ploeg. We hebben vooral de tweede helft laten zien dat we heel volwassen zijn. Je wilt alleen wel veel dominanter daarin zijn en na de eerste vijftien minuten doorpakken. Het was jammer dat dat niet lukte.”

Kuipers thumb1

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.