Eerste selectie twefen

In aanloop naar het Europese duel met Fenerbahçe blikte trainer Joseph Oosting vanmiddag tijdens het gebruikelijke persmoment samen met Daan Rots vooruit op de wedstrijd in De Grolsch Veste.

Na de nederlaag van vorige week in Istanbul wacht donderdagavond in De Grolsch Veste de return. “Het 5-1 verlies deed zeer, een heel lelijke uitslag”, vertelt Joseph Oosting. “We hebben het kunnen verwerken en goed kunnen bespreken. Daarna moet je ook weer door om het maximale uit de volgende wedstrijd te halen. Hoe kunnen we Fenerbahce het zo lastig mogelijk maken en in ieder geval van hen winnen?”

“De lijn van de eerste helft uit de heenwedstrijd willen we doortrekken”, vervolgt Oosting. “Op de training was afgelopen week te zien dat we nog steeds in goede vorm zijn. Met vreugde, geloof en plezier in het voetbal, daar waar we voor staan. We willen laten zien dat we mee kunnen op dit niveau.”

 

DVS02053 v2

Daan Rots: “Van de wedstrijd van vorige week veel geleerd”
Voorafgaand aan de return weten de spelers dat de opdracht zwaar zal zijn om het recht te trekken. “Binnen de selectie hebben we het er wel over”, vertelt Daan Rots. “We kennen de voorbeelden van Europese wedstrijden waarin het wel is gelukt. Daarom moet je er altijd geloof in hebben. Het gaat er met name om dat we willen laten zien dat we met elf man op het veld Fenerbahce kunnen aanpakken. Van de wedstrijd van vorige week hebben we veel geleerd. In negatieve, maar ook in positieve zin. We hebben in die ambiance tegen een veel grotere club gemerkt dat wanneer we blijven voetballen we goed kunnen spelen en mee kunnen komen. We willen morgen de lijn van de eerste helft doortrekken en laten zien dat we hier in De Grolsch Veste misschien nog wel beter zijn dan vorige week in het begin van de wedstrijd. Dat is het belangrijkste voor ons.”

 

DVS02373

Selectie
Mees Hilgers ontbreekt donderdag tegen de Turkse club. Hilgers kampt met een liesblessure. “Hij kan morgen niet starten”, gaf Joseph Oosting aan. Naast Hilgers ontbreekt ook Youri Regeer, hij is na zijn rode kaart van vorige week geschorst. “We gaan het oplossen met de spelers die we hebben, morgen staat er een evenwichtig elftal.” Achter de naam van Joshua Brenet staat nog een vraagteken. Brenet was afgelopen week afwezig door een blessure. “Joshua wordt vanmiddag getest of hij er morgen nog bij kan zijn”, aldus Oosting. “De kans is wel klein.” Gijs Smal is net als afgelopen duels afwezig vanwege een kwetsuur. 

FC Twente - Fenerbahce, aanvang 19.00 uur, staat onder leiding van de Italiaanse scheidsrechter Fabio Maresca. De wedstrijd is live te zien op SBS 9.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.