Eerste selectie

Lars Unnerstall speelt komend seizoen voor FC Twente. De 30-jarige Duitse doelman komt transfervrij over van PSV en tekent in Enschede een contract voor vier seizoenen.

Lars Unnerstall: “Ik had na de gesprekken met Jan Streuer en Ron Jans snel een goed gevoel bij FC Twente. De club is ambitieus, net als ik. Ik kom uit de buurt en ken FC Twente vrij goed. Met Schalke 04 hebben we hier gespeeld en dan zie je wat voor mooie club dit is met haar supporters en de sfeer in het stadion. Hopelijk is dat volgend seizoen weer terug.”

DSC08633

Technisch Directeur Jan Streuer: “We zijn heel blij dat Lars Unnerstall vanaf komend seizoen voor FC Twente gaat spelen. Lars is voor FC Twente een geweldige doelman. Hij speelt al een aantal seizoenen in de Eredivisie en heeft zich veelvuldig kunnen onderscheiden. Dat heeft hij bij VVV gedaan, maar ook in de wedstrijden voor PSV.  Hij heeft een ruime ervaring en barst ook van de ambities. Daarom is het mooi dat we een contract voor vier seizoenen zijn overeengekomen.
Zoals bekend gaat Joel Drommel komende zomer een volgende stap maken en wij wilden niet te lang wachten om een goede ervaren keeper binnen te halen.”

DSC08664
DSC08649 0

Over Lars Unnerstall
Lars Unnerstall, geboren in Ibbenbüren, kwam als jeugdspeler uit voor SV Uffeln, Grün-Weiß Steinbeck en Preußen Münster. Op 18-jarige leeftijd stapte de 1,98 meter lang doelman over naar FC Schalke 04. In 2011 debuteerde Unnerstall voor de club uit Gelsenkirchen op het hoogste niveau, hij zou uiteindelijk 47 wedstrijden spelen voor FC Schalke 04. In 2014 maakte Unnerstall op huurbasis de overstap naar FC Aarau, waarna hij drie seizoenen uitkwam voor Fortuna Düsseldorf. Na een jaar VVV-Venlo contracteerde PSV de doelman, maar werd hij in het seizoen 2018-2019 verhuurd aan de Limburgse club. Sinds de zomer van 2019 speelt Unnerstall voor PSV. Tot dusver speelde Unnerstall 259 duels in het betaald voetbal.