Eerste selectie Supporters

Beste supporters,

Komende woensdag keren de eerste spelers terug op het Trainingscentrum in Hengelo. Voor de meesten zit de vakantie er dan op en begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Altijd weer een moment om naar uit te kijken.
Woensdag en donderdag werken de spelers hun jaarlijkse sporttesten af en vrijdag 17 juni staat de eerste groepstraining op het programma. Rond 11.00 uur stapt het team van trainer Ron Jans die ochtend het veld op in Hengelo. Tijdens de eerste weken van de voorbereiding trainen zoals gebruikelijk enkele jeugdspelers van de academie mee met de eerste selectie.
Nieuwkomer Sem Steijn, die nog met ADO Den Haag actief was in de nacompetitie, en de internationals sluiten later in de voorbereiding aan. Ramiz Zerrouki speelde afgelopen woensdag een kwalificatiewedstrijd voor de Africa Cup tegen Tanzania en Michal Sadilek en Vaclav Cerny kwamen gisteravond met Tsjechië in actie tegen Portugal. Zondag speelt Tsjechië de laatste UEFA Nations League wedstrijd van deze serie, in en tegen Spanje.

Eerste selectie
Deze week hebben we Mathias Kjølø verwelkomd in De Grolsch Veste. Mathias is komende week een van de nieuwe gezichten op het veld bij FC Twente. De Noorse middenvelder komt over van PSV en tekende een driejarig contract bij FC Twente.
Afgelopen week werd ook bekend dat Jesse Bosch vertrekt bij FC Twente. Jesse had een aflopend contract en de gesprekken hebben niet geleid tot een nieuwe verbintenis. Jesse speelde sinds zijn elfde jaar in de jeugd van FC Twente en kwam afgelopen tweeënhalf seizoen 66 keer in actie voor de club. Bij aanvang van het nieuwe seizoen willen we voor een wedstrijd op het veld in De Grolsch Veste afscheid nemen van de spelers die onlangs zijn vertrokken, waaronder Jesse.  

Concept competitieprogramma
Komende woensdag wordt het concept competitieprogramma voor het nieuwe seizoen in de Eredivisie bekend gemaakt. Naar verwachting zal enkele dagen later het definitieve programma worden vastgesteld. In het weekend van 6/7 augustus staat de eerste speelronde op het programma. Door het WK dat in november wordt gehouden wordt het geen regulier seizoen. De ‘winterstop’ begint medio november, na speelronde 14, en het seizoen wordt hervat op 6 januari.

FC Twente Vrouwen
De speelsters van FC Twente Vrouwen hebben afgelopen zondag het seizoen in stijl afgesloten. Nadat de landstitel al was veroverd won FC Twente Vrouwen ook de Eredivisie Cup. Ajax werd in de finale met 4-3 verslagen. Een mooi resultaat voor het team en dat werd gevierd op Sportcampus Diekman. Aan het eind van het seizoen heeft de selectie afscheid genomen van de speelsters die deze zomer vertrekken. Nurija van Schoonhoven gaat naar het Belgische OH Leuven, Kika van Es stapt over naar PSV en Lysanne van der Wal gaat voor ADO Den Haag voetballen. Ook Danique Ypema en Lotje de Keijzer vertrekken bij FC Twente Vrouwen. We willen hen danken voor hun tijd bij FC Twente en wensen hen veel succes bij de nieuwe club.
In voorbereiding op het komende EK melden Marisa Olislagers, Renate Jansen, Daphne van Domselaar, Kerstin Casparij en Caitlin Dijkstra zich komende week bij Oranje Vrouwen. Hopelijk wordt het een mooie zomer voor de Oranje Leeuwinnen. In aanloop naar het Europees Kampioenschap speelt het Nederlands team op 28 juni en 2 juli in De Grolsch Veste.

FC Twente/Heracles Academie
De Academie heeft onlangs de contracten van de jeugdtrainers Nicky Kuiper en Thomas Tijhuis opengebroken en verlengd. Kuiper en Tijhuis zijn nu tot medio 2025 verbonden aan de jeugdopleiding. Komend seizoen is Nicky Kuiper wederom trainer van Onder 21. Dit doet hij gezamenlijk met Jouad Boufarra, een nieuw gezicht binnen de Academie. Tijhuis is ook komend seizoen trainer van Onder 12, de jongste selectie van de Academie.
Dit weekend neemt Onder 15 deel aan het internationale Marveld-toernooi in Groenlo. Het prestigieuze jeugdtoernooi kan sinds 2019 weer gehouden worden en heeft altijd een sterk bezet deelnemersveld. Voor de Twentse jeugd een toernooi met mooie uitdagingen. FC Twente/Heracles onder 15 treedt vanaf vrijdagavond op de velden van SV Grol onder meer aan tegen Borussia Mönchengladbach, Ajax, Feyenoord en FC Barcelona.

FC Twente dag in Enschedese binnenstad
Dit weekend wordt er samen met winkelcentrum Klanderij–Twentec in de Enschedese binnenstad een nieuwe editie van de FC Twente dag gehouden. Zondagmiddag zijn er in winkelcentrum Klanderij-Twentec en op en rondom het Van Heekplein verschillende activiteiten en voetbalspelen. Een FC Twente Fandag voor de hele familie.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur