FC Twente Vrouwen

Zondagmiddag staat de halve finale van de TOTO KNVB Beker op het programma. FC Twente neemt het in Eindhoven op tegen Beloften PSV. Trainer Joran Pot blikt vooruit.

‘Het cliché dat een bekerwedstrijd altijd een wedstrijd op zich is, is er niet voor niks’, begint Joran Pot. ‘Maar ook bekerwedstrijden zijn een reeks wedstrijden en dus uiteindelijk een competitie. Alleen je móet winnen om door te gaan.’

Bekertoernooi

FC Twente Vrouwen begon het bekertoernooi met een thuiswedstrijd tegen Ajax. Op Sportcampus Diekman werd op 21 januari met 2-1 gewonnen. In de kwartfinale werd Fortuna Sittard in extremis verslagen met 2-1 door een doelpunt van Bente Jansen en zondagmiddag wacht Beloften PSV, die historie schrijven met een plek in de halve finale.

Voorbereiden

‘Na de interlandperiode zijn we morgen weer compleet. We gaan ons dan verder voorbereiden op het duel tegen Beloften PSV. Zaterdag zetten we de puntjes op de i en dan zijn we klaar voor zondag. PSV is een team die normaliter de bal heeft en het spel wil maken. Het is onze taak om ze niet in het spel te laten komen en we ze terugdringen op eigen helft. Ze hebben twee Eredivisieteams uitgeschakeld, dus dat is voor ons genoeg reden om ze heel serieus te nemen. We bereiden ons voor zoals we dat bij elke tegenstander doen.’

Zondag om 13.00 uur wordt er afgetrapt op De Herdgang. In de andere halve finale staan ADO Den Haag en PSV tegenover elkaar. Die wedstrijd wordt zaterdag om 15.30 uur gespeeld in Den Haag.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.