FC Twente Vrouwen

KNVB-coach Roos Kwakkenbos heeft 24 speelsters geselecteerd voor Oranjevrouwen onder 20 dat in juni deelneemt aan het prestigieuze toernooi om de Sud Ladies Cup in Frankrijk. FC Twente-speelsters Kim Everaerts en Ella Peddemors maken deel uit van deze groep. Voor de selectie afreist naar Frankrijk komt het team eerst bijeen voor een tweedaagse trainingsstage op de KNVB Campus. Oranjevrouwen onder 20 bereidt zich voor op de WK-eindronde die vanaf 11 augustus in Costa Rica wordt gespeeld.

Tijdens de Sud Ladies Cup staan voor Oranje Vrouwen Onder 20 drie wedstrijden te wachten. Op 21 juni speelt Oranje in het Franse Aubagne tegen Mexico, vijf dagen later tegen Frankrijk en op 28 juni tegen de Verenigde Staten.

WK in Costa Rica

Het WK voor speelsters onder de 20 jaar wordt gehouden in Costa Rica. Nederland speelt in de groepsfase tegen Japan, de Verenigde Staten en Ghana. De eerste wedstrijd is op donderdag 11 augustus.

Oranje onder 16

FC Twente-speelster Eva Oude Elberink maakt deel uit van de selectie van Oranje onder 16. Het Nederlands elftal voor speelsters onder 16 jaar komt vanaf 8 juni vier dagen bijeen voor een trainingsactiviteit, die wordt afgesloten met een oefenduel tegen Duitsland op 11 juni in Nordhorn. Bibi van Engen, Lotte Masseling en Suus Verdaasdonk staan op de standby-lijst.