club

Kees Rijvers, erelid en oud-trainer van FC Twente, is vanochtend in zijn woonplaats Breda onderscheiden met het bondsridderschap van de KNVB. Rijvers ontving het eerbetoon vanwege zijn brede verdienste voor het Nederlands voetbal.

Kees Rijvers (96) was tussen 1966 en 1972 trainer van FC Twente en was ook van 1986 tot 1989 werkzaam in Het Diekman Stadion. Rijvers kwam in 1966 van Breda naar Enschede. Zes jaar lang zwaaide Kees Rijvers de scepter bij FC Twente. Hij bouwde steeds weer aan een beter team. Kees Rijvers is de sportieve grondlegger van FC Twente, zijn periode is bepalend geweest voor de toekomst van de club. In 1972 vertrok Rijvers naar PSV. In 2000 kozen de FC Twente-supporters Kees Rijvers tot trainer van de eeuw. In 2019 werd Rijvers benoemd tot erelid van FC Twente. 

Nederlands elftal
Van 1981 tot 1984 was Kees Rijvers bondscoach van het Nederlands elftal. Nadien kwam Rijvers, 33-voudig international, vooral bekend te staan als de coach die verantwoordelijk was voor een flinke verjonging binnen Oranje. Just Spee, bondsvoorzitter van de KNVB: “Het levensverhaal van Kees Rijvers vertelt voor een belangrijk deel ook het verhaal van het Nederlands voetbal. Tijdens zijn actieve periode heeft hij een aandeel van betekenis gehad in ontwikkelingen binnen het voetballandschap die een blijvende impact hebben gehad op het clubvoetbal en het nationale team. Ik denk daarnaast dat de loopbaan van Kees Rijvers niet alleen is ingekleurd door zijn vakkennis en prestaties, maar ook door zijn vaderlijke loyaliteit naar spelers en zijn bescheiden en soms eigenwijze karakter. Die optelsom maakt dat hij hoog aangeschreven staat in de voetbalwereld. Het bondsridderschap is een passende onderscheiding voor de manier waarop hij het Nederlands voetbal vertegenwoordigd heeft.”

1RL2264

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.