FC Twente Vrouwen

Zondagmiddag start FC Twente Vrouwen haar Eredivisieseizoen met een uitduel tegen Fortuna Sittard. Middenveldster Kayleigh van Dooren wil met haar team goed starten. Ze blikt vooruit op het treffen.

Na de plaatsing voor de poulefase van de UEFA Women’s Champions League moet de knop nu om. “Vandaag hadden we een hersteltraining en daarna de loting”, vertelt Kayleigh van Dooren. “We hebben met elkaar afgesproken dat daarna de knop omgaat. De focus gaat dus morgen vol op Fortuna Sittard. Het is belangrijk dat we zondag goed starten. Onze goede prestaties vorig seizoen in de Eredivisie zijn überhaupt de reden dat we Champions League spelen, dus wanneer we dat structureel willen zullen we moeten presteren in de Eredivisie. Een goed begin is daarin heel belangrijk en het geeft ook vertrouwen in de groep.”

Fris blijven

Na de wedstrijd tegen Osijek donderdagavond snel alweer de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. “We moeten fysiek en mentaal fris blijven”, gaat Kayleigh van Dooren verder. “Goed naar je lichaam luisteren en je laten behandelen wanneer het nodig is. Ook mentaal is het belangrijk om te ontspannen, zodat de boog gespannen kan staan wanneer dat nodig is.”

Zondagmiddag om 16.45 uur wordt er afgetrapt in het Fortuna Sittard Stadion. De wedstrijd is live te zien op ESPN.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.