Eerste selectie

Joshua Brenet speelt ook vanaf komend seizoen voor FC Twente. De 28-jarige verdediger tekende vandaag in De Grolsch Veste een verbintenis tot de zomer van 2024.

DVS03467
Joshua Brenet

“Afgelopen half jaar heb ik met veel plezier en blijdschap bij FC Twente gespeeld en mezelf als voetballer weer kunnen laten zien”, vertelt Joshua Brenet. “Het is niet alleen belangrijk dat ik zelf een goed gevoel heb bij de club, dat moet mijn familie ook hebben. Dat gevoel hebben we bij FC Twente.”

“We hebben even geduld moeten hebben, maar zijn heel blij dat Joshua voor een nieuwe periode bij FC Twente heeft gekozen”, vertelt Jan Streuer. “Net als Michel Vlap en Michal Sadilek kiest ook Joshua voor het sportieve perspectief bij FC Twente. Joshua is een speler met heel specifieke kwaliteiten en het afgelopen half jaar heeft hij bij FC Twente laten zien tot een van de beste rechterverdedigers van Nederland te behoren.”

Over Joshua Brenet
Joshua Brenet (Kerkrade, 1994) speelde in de jeugd voor onder meer Roda JC en PSV en debuteerde in 2012 in het betaald voetbal. In de zomer van 2018 maakte Joshua Brenet de overstap van PSV naar TSG 1899 Hoffenheim. Begin 2020 speelde de verdediger een half seizoen voor Vitesse.
In januari 2022 kwam de verdediger naar FC Twente en tekende in Enschede een contract voor een half jaar. Afgelopen maanden speelde Brenet dertien wedstrijden voor FC Twente en scoorde daarin twee keer.

 

 

DVS03663