Eerste selectie feytwe

Drie dagen na de Europese avond in De Grolsch Veste treedt FC Twente zondag in De Kuip aan tegen Feyenoord. De vooruitblik met trainer Joseph Oosting.

Met een dubbel gevoel stapten de spelers gisteravond na de wedstrijd tegen Fenerbahçe van het veld. Dat gevoel bleef ook achter bij trainer Joseph Oosting. “We speelden misschien wel onze beste wedstrijd. Als je kijkt hoe dominant we speelden, zowel aanvallend als verdedigend, dan hadden we moeten winnen van Fenerbahçe. We hebben het goed gedaan, met lef gespeeld en met een hoge intensiteit, toch winnen we niet. Na de 1-0 kregen we kansen op een tweede goal. Die maken we niet en dan krijg je te maken met de wetten in het topvoetbal.”

Hoog niveau
Vrijdag stond voor de selectie een middagtraining op het programma, waar Joseph Oosting met zijn ploeg alweer toewerkte naar de wedstrijd van zondag. “De wedstrijden volgen elkaar snel op en dat willen we graag. Ook tegen Feyenoord wordt er van ons weer een hoog niveau gevraagd en daar willen we klaar voor zijn. Iedereen moet aanstaan en we hebben elkaar weer nodig. We zijn een elftal in ontwikkeling, kunnen nog stappen maken en hebben al laten zien waartoe we in staat zijn. Dat geeft vertrouwen en dat nemen we mee naar zondag.”

Feyenoord
Feyenoord speelde afgelopen week ook midweeks. Het won de Champions League-wedstrijd bij Girona. “Feyenoord heeft ook dit seizoen weer een ploeg die goed in elkaar steekt en zich woensdag ook in Europa heeft laten zien”, vervolgt Oosting. “Het wordt zondag opnieuw een topwedstrijd. Dit keer in De Kuip en Feyenoord - FC Twente is altijd een prachtig affiche.”

Selectie
In aanloop naar de uitwedstrijd tegen Feyenoord kan Joseph Oosting waarschijnlijk over dezelfde selectie beschikken als afgelopen wedstrijd. “We hebben nog een training op zaterdag, maar zoals het er nu uitziet is iedereen goed uit de wedstrijd van donderdag gekomen.”

Feyenoord – FC Twente, 14.30 uur, staat zondag onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. De wedstrijd is live te zien op ESPN 3.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.