Eerste selectie

Aan de vooravond van de Europese ontmoeting tussen FC Twente en Fenerbahce arriveerde de Turkse ploeg woensdagavond in Enschede. Tijdens de gebruikelijke persconferentie schoven namens Fenerbahce Jose Mourinho en Jayden Oosterwolde aan om vooruit te blikken op de wedstrijd van donderdag.

20241002  BE24789

Tijdens de eerste speelronde in de hoofdfase van de Europa League won Fenerbahce thuis met 2-1 van het Belgische Union. “De kracht van FC Twente is dat zij als een team spelen”, trapt Jose Mourinho af, die twee jaar terug als trainer van AS Roma Europa League finalist was. “FC Twente heeft een ploeg die goed kan verdedigen en georganiseerd speelt, hoog druk zet en gevaarlijk toe kan slaan in de omschakeling. Dat we tegen FC Twente en AZ dit seizoen hebben geloot daar was ik niet blij mee. Het is altijd lastig spelen tegen Nederlandse ploegen. Ik kan me niet echt een makkelijke wedstrijd tegen een Nederlandse club herinneren. Wanneer ze voor eigen publiek spelen in een goede sfeer zorgt dat altijd voor iets positiefs en maakt het voor ons moeilijk. FC Twente is een ploeg met Nederlandse kwaliteiten, maar zij kunnen ook heel pragmatisch spelen. Ze weten bijvoorbeeld hoe en wanneer ze compact moeten spelen. Twente is vorig jaar derde geworden in de competitie, ze hebben een goed team.”

20241002  BE24818

Jayden Oosterwolde
Naast Jose Mourinho nam ook Jayden Oosterwolde tijdens de persconferentie plaats. Oosterwolde doorliep de jeugdopleiding van FC Twente en droeg tot 2022 het rode shirt. “Ik ben weer even terug op het oude nest”, begon Oosterwolde. “Vorig jaar ben ik hier ook terug geweest en daar heb ik goede herinneringen aan. Hopelijk heb ik die morgen nog steeds. Ik verwacht morgen een interessante wedstrijd. FC Twente heeft vorige week een goed resultaat geboekt in Manchester en wij doen het ook goed onder een nieuwe coach. Het is niet fijn om een oude liefde pijn te doen, maar we willen met Fenerbahce meedoen in de Europa League en dan moet dat.

FC Twente – Fenerbahce, aanvang 21.00 uur, is live te zien op ZiggoSport.

 

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.