FC Twente Vrouwen

Voor FC Twente Vrouwen staat zondag het laatste Eredivisie-duel van dit kalenderjaar op het programma. Op Sportpark Schreurserve in Enschede staan om 16.45 uur FC Twente en sc Heerenveen tegenover elkaar. Trainer Joran Pot blikt vooruit.

FC Twente staat na tien wedstrijden bovenaan de Vrouwen Eredivisie met de maximale score. “We willen ongeslagen de winterstop in”, zegt Joran Pot. “Het zou een unieke en knappe prestatie zijn. Wanneer je elke tegenstander een keer hebt getroffen en de maximale score behaalt is dat heel knap. Maar sc Heerenveen zal zich hiervoor gaan weren. Ze zijn wat sterkhouders verloren en het is even zoeken geweest voor ze, maar je ziet dat ze steeds meer de competitie kunnen aangaan met de tegenstanders. Dat zullen ze zondag ook tegen ons willen doen.”

“Maar wij willen graag 33 punten uit 11 wedstrijden halen”, gaat Joran Pot verder. “Dit willen we bereiken met dominant voetbal en door de tegenstander onze wil op te leggen, onze aanvallen goed voor te bereiden en geduldig te blijven in de opbouw. sc Heerenveen wil vanuit de compacte organisatie spelen. Ik verwacht een stugge tegenstander die zich ondanks de positie waar ze zich in bevinden niet zomaar gewonnen geeft.”

De selectie is ten opzichte van woensdagavond ongewijzigd. Het duel begint om 16.45 uur en is live te zien op ESPN.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.