FC Twente Vrouwen

Vrijdagavond speelt FC Twente Vrouwen het eerste van de vier thuisduel op rij op Sportpark Schreurserve. Om 19.30 uur wordt er afgetrapt tegen FC Utrecht. Trainer Joran Pot blikt vooruit.

Zondagmiddag werd regerend landskampioen Ajax verslagen op De Toekomst. Een doelpunt van Renate Jansen was voldoende voor de winst, waardoor FC Twente de koppositie in de Vrouwen Eredivisie heeft verstevigd. "Het heeft ons veel energie gegeven", begint Joran Pot. "Ten eerste omdat we winnen van een directe concurrent. Maar verder omdat we ook geen tegengoal hebben gekregen. Ook was het een zwaarbevochten overwinning, terwijl we allemaal weten dat we nog beter kunnen. We hebben laten zien dat we goed kunnen verdedigen, dat is veel waard. We hebben niet voor niks vanaf begin vorig seizoen al weinig doelpunten tegen. We weten ook dat we aanvallend veel beter kunnen dan afgelopen zondag, dat willen we laten zien."

FC Utrecht maakt dit seizoen haar debuut in de Vrouwen Eredivisie. Met 17 punten na 9 wedstrijden bezet de ploeg de tweede plaats, een indrukwekkende start. "FC Utrecht scoort heel veel, ze hebben al 17 doelpunten gemaakt", gaat Joran Pot verder. "Dat betekent dat we morgenavond wederom een sterke verdedigende prestatie moeten leveren. Ze scoren makkelijk, maar daar liggen natuurlijk ook kansen voor ons omdat ze ook goals tegen krijgen. Het is knap wat Utrecht al heeft laten zien, omdat het altijd de vraag is hoe het valt bij een nieuw team. Dat is bij hen wel heel mooi gevallen. Ze hebben alleen nog maar verloren van PSV en Ajax. Zo opstaan terwijl ze nog maar net zijn begonnen is ontzettend knap."

Na het duel tegen FC Utrecht volgt er een interlandbreak. Daarna staan er nog drie thuiswedstrijden op het programma voor Joran Pot. "Ten opzichte van het duel tegen Ajax willen we nu wat anders uitstralen. We willen dominanter zijn, zowel verdedigend als aanvallend. Daar hebben we het uitgebreid over gehad deze week. Dominanter voetballen en met een goed gevoel de interlandbreak ingaan", besluit Joran Pot.

FC Twente Vrouwen - FC Utrecht wordt vrijdagavond gespeeld op Sportpark Schreurserve. Om 19.30 uur wordt er afgetrapt.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.