FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft vrijdagavond haar achtste overwinning geboekt in de Vrouwen Eredivisie. Op Sportpark Schreurserve werd er overtuigend met 4-0 gewonnen. Trainer Joran Pot en aanvoerdster Renate Jansen kijken tevreden terug.

Trainer Joran Pot kijkt terug op een overtuigend optreden. "We wilden dominant voetballen en dat hebben we teruggezien vanavond", vertelt Pot. "We hebben veel de bal gehad, de tegenstander veel laten lopen en zeker in de eerste helft hebben ze niks gecreëerd. Alleen in de eindfases moeten we de kansen beter uitspelen en benutten. We waren dominant en daardoor had ik ook vertrouwen dat we uiteindelijk meer doelpunten zouden maken."

In de tweede helft tekende uiteindelijk Rijsbergen de 2-0 en gaf FC Twente de voorsprong niet meer weg. "De restorganisatie stond heel behoorlijk, dus we hadden snel de bal weer terug wanneer we die kwijt waren", gaat Joran Pot verder. "Na de 2-0 voetbalden we wat makkelijker en wisten we dat we deze zege niet meer uit handen zouden geven."

Renate Jansen: "We willen graag naar voren"

Ook Renate Jansen was tevreden over de wedstrijd. "Ik denk dat we het grootste gedeelte van de wedstrijd gedomineerd hebben, we hebben veel de bal gehad", vertelt Jansen. "We begonnen wat slordig en maakten wat foutjes die niet nodig waren, maar verder hebben we de controle gehouden en denk ik dat de uitslag terecht is."

Ondanks veel mogelijkheden stond het bij de rust nog maar 1-0. "We hebben de eerste helft te weinig gebruik gemaakt van onze kansen", zegt Jansen. "We willen graag naar voren voetballen, maar het moet wel het goede moment zijn. Soms is het te geforceerd en dan spelen we den kansen niet uit. Daar zit wel een verbeterpunt voor ons."

62501022 FC Twente Large

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.