FC Twente Vrouwen UWCL

Donderdagavond speelt FC Twente Vrouwen de return tegen ZNK Osijek. In Kroatië werd er vorige week met 1-4 gewonnen. De ploeg van Joran Pot kan zich morgenavond kwalificeren voor de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League voor het eerst in de geschiedenis van FC Twente. De trainer blikt vooruit.

Vorige week werd het in Osijek 1-4. “We hebben gezien dat Osijek sterk kan zijn uit standaardsituaties en dat ze ook goede speelsters op het middenveld hebben”, analyseert Joran Pot. “Het zal dus aan ons de taak zijn om geen corners weg te geven en ze niet de ruimte te geven om te kunnen voetballen op het middenveld. Zelf zullen we meer uit ons aanvallende spel moeten halen door middel van loopacties in de diepte en een hoog baltempo.”

De Grolsch Veste

Donderdagavond om 19.45 uur wordt er afgetrapt in De Grolsch Veste. “De ambiance daar is mooi”, gaat Joran Pot verder. “We spelen in ons eigen stadion waarin we ons goed voelen. Het veld is goed, dat is een verschil met vorige week. Hopelijk kunnen we daardoor beter in ons spel komen ten opzichte van vorige week. We vinden dat we in Kroatië niet onze beste wedstrijd hebben gespeeld. We kunnen beter en dat willen we laten zien. Dat heb ik deze week teruggezien in de training. We hebben een goede uitgangspositie, maar we moeten nog negentig minuten spelen waarin we moeten presteren.”

Donderdagavond om 19.45 uur wordt er afgetrapt in De Grolsch Veste. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.