FC Twente Vrouwen

Zondagavond startte FC Twente Vrouwen het seizoen goed met een 1-3 overwinning op Fortuna Sittard. Na een snelle achterstand knokte FC Twente zich terug. Trainer Joran Pot blikt terug.

Binnen twee minuten keek FC Twente al tegen een achterstand aan. “Die gaven we makkelijk weg”, vertelt Joran Pot. “We hadden niet veel druk op de bal en daarna zijn zij scherp in de omschakeling en wij niet. Dan tikken ze ‘m binnen bij de tweede paal. Daarna pakten we het snel op en heb ben we het om weten te zetten naar een mooie voorsprong. Die hebben we niet meer weggegeven.”

De tweede helft leverde voor FC Twente weinig kansen op. “Het ritme en het tempo van het spel gingen eruit”, gaat Joran Pot verder. “Dat zagen we gedurende de eerste helft ook al. Na de drie doelpunten ging het naar beneden. We moeten hier doordrukken en voor de vierde gaan en dat is helaas niet gebeurd, al hadden we nog wel een aantal mogelijkheden. De eerste drie punten zijn binnen hier in Sittard en die nemen we mooi mee de bus in.”

Komende zaterdag speelt FC Twente Vrouwen haar eerste thuisduel van het seizoen in de Eredivisie. Om 16.30 uur wordt er in De Grolsch Veste afgetrapt tegen PSV. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.