FC Twente Vrouwen psvvrtwevr

Vrijdagavond wist FC Twente Vrouwen in Eindhoven te winnen van PSV. In een duel met kansen voor beide ploegen trok de ploeg van Joran Pot aan het langste eind. De trainer blikt terug op een zwaar duel.

Na vier minuten pakte FC Twente de voorsprong al. Marisa Olislagers krulde een vrije trap fraai in de rechter bovenhoek. "Oefening baart kunst, dat blijkt maar weer", begint Joran Pot. "Gisteren heeft ze nog zo'n twintig ballen erin geschoten na de training. Ze traint er veel op en hier beloont ze zichzelf. Het is heel fijn dat ze hiermee het team kan helpen."

"Na het doelpunt hadden we moeite met wisselingen aan de linkerkant van PSV", gaat Pot verder. "We liepen teveel met de tegenstander mee. Net voor rust kregen we de controle weer terug, maar hier gebruikten we alsnog de momenten niet om de bal naar voren te spelen."

Van het eerste tot het laatste fluitsignaal viel er veel regen in Eindhoven, waardoor de wedstrijd in erg natte omstandigheden werd gespeeld. "Als je langer de bal hebt, dan laat je de tegenstander lopen", legt Pot uit. "Dat is op dit veld in deze omstandigheden pittig en kost veel energie. PSV was vandaag de ploeg met het meeste balbezit, waardoor wij dus vooral moesten lopen. We hebben grote kansen weggegeven, maar hebben zelf ook grote kansen laten liggen. We zijn daarin niet alert geweest."

Met de drie punten blijft FC Twente Vrouwen lijstaanvoerder in de Eredivisie Vrouwen. "PSV uit is altijd lastig. Met strijden, vallen en opstaan hebben we de drie punten binnen weten te halen. PSV ging aan het einde vooral de lange bal spelen, waardoor onze verdedigers veel in duel kwamen. Hier moet je fel zijn en ik denk dat we dit goed hebben gedaan. We hebben strijd geleverd. Aan het einde van het duel staan wij met de drie punten, en dat is het belangrijkste", besluit Pot.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.