FC Twente Vrouwen

Komend speelweekend staat het Nederlandse competitievoetbal volledig in het teken van het Vrouwenvoetbal Weekend. Zaterdagmiddag speelt FC Twente Vrouwen in Alkmaar het uitduel tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in het AFAS Stadion. Trainer Joran Pot blikt vooruit.

Vorige week verloor FC Twente Vrouwen in de kwartfinale van de KNVB Beker van Feyenoord. “We hebben geen goede wedstrijd gespeeld daar”, vertelt Joran Pot. “We waren kwetsbaar in de omschakeling en het is jammer dat we de wedstrijd daar verliezen. We trekken lering in de wedstrijd en dat nemen we mee richting AZ.”

AZ won het vorige competitieduel knap van Fortuna Sittard. FC Twente trof de ploeg uit Alkmaar al twee keer eerder, beide wedstrijden werden gewonnen. “Zaterdag zullen we anders voor de dag moeten komen dan tegen Feyenoord”, gaat Joran Pot verder. “We zullen geduld moeten hebben, we spelen op een groot veld dus we moeten de tegenstander laten lopen zodat we zelf ook minder vermoeid raken. Ook moeten we meer ruimtes laten ontstaan. Tegen Feyenoord speelden we te snel geforceerd voorwaarts waardoor er veel balverlies werd geleden. Dat moet zaterdag beter."

Met nog vijf wedstrijden te gaan is het einde van de Eredivisie in zicht. Het verschil met nummer drie PSV is vijftien punten, dat betekent dat FC Twente zo goed als zeker is van Champions League voetbal volgend seizoen. “Het is mooi dat we ons kunnen plaatsen voor de Champions League, maar we willen kampioen worden. We hebben zaterdag een belangrijke uitwedstrijd tegen een gretige en energieke ploeg, in het AFAS Stadion. Daar kunnen we weer een volgende stap zetten.”

Om 16.30 uur wordt er afgetrapt in het AFAS Stadion. Het duel is live te zien op ESPN 1.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.