FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft het speelweekend afgesloten met een overwinning op AZ. De ploeg van Joran Pot won met 2-1 op Sportpark Schreurserve. De trainer blikt terug op het duel.

"We hebben het onszelf nog onnodig moeilijk gemaakt vandaag", begint Joran Pot. "Als je kijkt naar de eerste helft, doen we het gewoon goed en zijn we dominant. We waren hier en daar wel slordig maar we hebben weinig weggegeven. De tweede helft begonnen we ook goed, in het eerste kwartier krijgen we kansen en moeten we het gewoon afmaken. Dat doen we niet en dan krijgen we het op het laatst moeilijk."

AZ scoorde in de slotfase de 2-1 door een doelpunt van Van Lunteren. "AZ was agressief, op het randje, en dan scoren ze een doelpunt'", zegt Joran Pot. "Ik denk totaal onnodig, en had wel gehoopt dat we beter voor de dag zouden komen. Maar de drie punten zijn binnen en dat is wel het belangrijkste."

Lees onder de afbeelding de reactie van Renate Jansen.

62982676 FC Twente Large v2

"Moeten meer goals maken"

Renate Jansen sluit zich aan bij haar trainer. "We moeten meer goals maken om zo de wedstrijd af te sluiten. Dan verliezen zij hoop, nu wordt het nog gevaarlijk en scoren ze er nog een. Ik geef ze dan gelijk dat ze alles of niets gaan spelen. Maar vanuit onze kant is het echt onnodig en daar ben ik ook niet tevreden over. We leiden veel balverlies, schieten niet op doel en draaien in moeilijke posities. Gelukkig wel de drie punten, maar er is nog wel werk aan de winkel."

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.