FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen verloor donderdagavond van Feyenoord in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. Joran Pot baalt van de nederlaag.

"We hebben vandaag een slechte wedstrijd gespeeld", begint Joran Pot. "We hadden veel balbezit, maar hebben te veel balverlies daarin geleden. Hierdoor waren we te veel aan het omschakelen en helpen we Feyenoord in het zadel. Bij de 1-0 lijden we knullig balverlies komen we op achterstand, daardoor hebben we hun tactiek gesterkt. Feyenoord hield compact en wou daaruit toeslaan, dat is ze goed gelukt."

In de rust keek de ploeg van Joran Pot tegen een 2-0 achterstand aan. "We hebben te weinig uitgespeelde kansen gehad, en dan wordt het heel lastig", gaat Joran Pot verder. "We hadden moeite met het creëeren van overtallen en het uitspelen daarvan. Dat leidt dan niet tot kansen. Dan moet je er bij dode spelsituaties staan waar zeker mogelijkheden lagen, maar ook daar waren we niet doortastend genoeg. Het bekertoernooi zit er nu op, er rest ons niks anders dan de focus op de competitie te houden. Maandag gaat de volle focus op AZ."

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.