FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen won dinsdagavond ruim van FC Gûtersloh. De 0-8 eindstand stemde trainer Joran Pot tevreden. "We hebben goed gepresteerd".

Trainer Joran Pot zag dat zijn team even moest wennen. “We moesten het even aankijken”, begint Joran Pot. “Het is voor ons de eerste wedstrijd in deze samenstelling, ook in de tweede helft. Na vier dagen training is dat even zoeken. De speelsters moeten dan kijken waar de ruimtes komen, en inschatten wat deze samenstelling betekent voor haar en haar tegenstander. Dat ging steeds beter en toen gingen we aardig spelen, ook tussen de linies door. Dan gaat het uiteindelijk om scoren en dat hebben we veel gedaan vandaag.”

“Verder hebben we met name gekeken naar onze eigen veldbezetting”, gaat Joran Pot verder. “We moeten de juiste bezetting hebben aan de zijkant, goed uit elkaar gaan staan zodat we de as kunnen benutten. En dan ook de derde man vinden en de diepte aanvallen. Daar hebben we veel facetten van terug gezien. Uiteraard kunnen er dingen beter, maar kijken naar deze eerste wedstrijd hebben we goed gepresteerd.”

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.