FC Twente Vrouwen

Voor FC Twente Vrouwen zit het eerste blok van de voorbereiding erop. Van 19 juni tot 21 juli trainde de ploeg van Joran Pot en werkte het meerdere oefenwedstrijden af. Met meerdere nieuwe speelsters in de selectie was het een periode van hard werken en elkaar leren kennen. Trainer Joran Pot kijkt terug op de het eerste deel van de voorbereiding.

"De eerste weken gaat vooral om het leren kennen van elkaar", vertelt Joran Pot. De trainer uit Heino begint aan zijn tweede seizoen in Enschede. "We hebben veel samenwerkingsoefeningen gedaan, zodat we met elkaar in contact komen. Daarnaast werken we ook aan onze manier van spelen, zodat de nieuwe speelsters het voetbal spelen dat we we willen zien. Ik heb gemerkt dat de speelsters die hier al zaten, de nieuwe meiden goed begeleiden en helpen. Dat is fijn om te zien."

Oefenduels

De oefenduels tegen PEC Zwolle en Bayer 04 Leverkusen werden beide gewonnen. ‘Ik kijk goed terug op de wedstrijden. We winnen, en dat is belangrijk. In de voorbereiding spelen we ook voor de winst. In combinatie met de trainingen hebben we goed gewerkt aan onze manier van spelen. We hebben wekelijks thema’s bepaald en daar de focus op gelegd. Hier hebben we goede stappen gemaakt."

60139135 FC Twente

Kwaliteit

Met meerdere nieuwe speelsters kan het even aanpassen zijn voor de selectie, maar Joran Pot ziet dit soepel gaan. "Onze samenhang en manier van omgaan binnen de spelersgroep en de staf, dat geeft de nieuwe speelsters een vertrouwd gevoel. Daardoor kunnen ze zich makkelijk en sneller aanpassen. De nieuwe meiden zorgen voor veel energie en dynamiek en gaan goed in het niveau mee. We hebben echt kwaliteit toegevoegd en het zijn ook nog meiden die passen bij de groep en bij FC Twente.

FC Twente Vrouwen heeft nu een pauze ingelast, begin augustus starten ze weer. "Vanaf augustus gaat onze focus weer richting de oefenduels tegen RSC Anderlecht (15-08) en Standard Luik (19-08). en de voorbereiding op de voorronde van de Women's Champions League, de Eredivisie en de Super Cup.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.