FC Twente Vrouwen

Donderdagavond neemt FC Twente Vrouwen het in de groepsfase van de UEFA Women's Champions League op tegen Chelsea. In De Grolsch Veste wordt om 21.00 uur afgetrapt. Trainer Joran Pot en aanvoerdster Danique van Ginkel blikken vooruit.

Morgenavond om 21.00 uur start de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League, met als tegenstander de kampioen van Engeland. "Ik kijk er naar uit, het is een mooi affiche", begint Joran Pot. Zijn ploeg heeft die ochtend getraind op het Trainingscentrum in Hengelo in aanloop naar het treffen tegen Chelsea. "Morgen wacht ons een fantastische uitdaging, een grote club komt naar onze Grolsch Veste. Het leeft bij ons en ook bij de mensen om ons heen. Dat merk je aan alles, aan dat we hier staan en ook aan de interesse van andere. Dat is mooi om te zien."

Chelsea bereikte vorig jaar de halve finale van de Champions League. "We willen onszelf laten zien morgen en elke mogelijkheid pakken om de wedstrijd te winnen", gaat Joran Pot verder. "Al is het natuurlijk een uitdaging. We zullen zelf ook goed aan de bal moeten zijn. Chelsea is sterk aan de bal maar kunnen ook als sluipmoordenaar toeslaan in de wedstrijd. Daar liggen voor ons ook mogelijkheden tot kansen. Wij zijn de underdog morgen, maar dat wil niet zeggen dat je geen kans hebt. We zullen de kleine dingen goed moeten uitvoeren en ons eigen niveau moeten halen."

Danique van Ginkel: "Qua intensiteit zal het anders zijn"

Aanvoerdster Danique van Ginkel kijkt uit naar morgen. "We hebben onze laatste training gehad en hebben er zin in", zegt Danique van Ginkel. "Vorige week hadden we een goed resultaat tegen Celtic. Het is een lekkere start wanneer je de eerste wedstrijd wint. Morgen spelen we onze eerste groepswedstrijd in Enschede en dat is historisch. Dat dan Chelsea hier komt is mooi. Het niveau van ze is top. We weten wat we van ze kunnen verwachten, maar qua intensiteit zal het anders zijn."

Donderdagavond om 21.00 uur wordt er afgetrapt tegen Chelsea in De Grolsch Veste. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.