FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft zaterdagmiddag met ruime cijfers gewonnen van PEC Zwolle. De 0-4 eindstand zorgde voor tevreden reacties van trainer Joran Pot en spits Taylor Ziemer.

Trainer Joran Pot zag een sterk optreden van zijn team. "Ik denk dat het de eerste helft een gelijkwaardige wedstrijd was", begint de trainer. "PEC geeft veel pressing naar voren en dan moeten we niet in de valkuil trappen door constant te blijven opbouwen. Dat hebben we nu niet gedaan zoals we dat thuis wel deden. Daardoor bleven we stabieler in de wedstrijd en speel je een goede wedstrijd."

PEC Zwolle kreeg een grote kans in de eerste helft op de gelijkmaker, maar verder was het vooral FC Twente die de grote mogelijkheden kreeg. In de slotfase liep het team uit naar een 0-4 overwinning. "PEC Zwolle is een goed team, dat kan en wil voetballen, maar we weten dat wanneer we ons niveau halen PEC het heel moeilijk krijgt. Dat zie je ook wel aan de uitslag. Na 70 minuten nemen we echt het spel over en dan maken we het verschil."

Lees de reactie van Taylor Ziemer onder de foto.

240131RB22295

Taylor Ziemer: "Dit is hoe we willen spelen"

Taylor Ziemer tekende zaterdagmiddag voor haar negende treffer dit seizoen. "Wanneer je veel de bal hebt in de wedstrijd krijg je uiteindelijk wel je moment om te scoren", begint Ziemer. "De taak van de spits is om ballen af te maken. In de eerste helft hebben we niet veel grote kansen gehad, maar we blijven geduldig en blijven voetballen om uiteindelijk die kans te krijgen. Dat is hoe we willen spelen."

Ziemer maakte afgelopen zomer de overstap naar FC Twente en is bijna topscorer dit seizoen. Alleen Liz Rijsbergen scoorde meer dan de Amerikaanse. "Ik hou ervan om hier bij FC Twente te spelen. Ik geniet van het team en ik heb veel hulp gehad van mijn teamgenoten om hier te integreren. Ze coachen me veel, laten me de cultuur kennen en helpen me met de speelwijze. Ik heb het gevoel dat dat steeds beter gaat."

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.