FC Twente Vrouwen

Vrijdagavond speelt FC Twente Vrouwen haar eerste wedstrijd in de TOTO KNVB Beker. In de achtste finale wacht AZ Alkmaar op het AFAS Trainingscomplex. Kayleigh van Dooren zal deel uitmaken van de wedstrijdselectie na een lange knieblessure.

Het bekertoernooi begint vrijdagavond voor FC Twente, die vorig seizoen de beker prolongeerden. "Vorig jaar was het echt een beloning voor ons seizoen", vertelt Trainer Joran Pot. "We zullen uiteraard weer voor de winst gaan. De wedstrijden zijn wel wat anders dan in de competitie. Je kan geen slechte dag hebben, want dan ben je uit het toernooi. Winnen en je gaat een ronde verder, dat zorgt ook wel voor een andere beleving in de wedstrijden. Het doet wat met de dynamiek, vooral wanneer het spannend is in de eindfase."

AZ

FC Twente en AZ troffen elkaar in de Eredivisie in Enschede (2-1). "AZ is een taaie tegenstander, ze weten altijd in de wedstrijd te blijven op het moment dat ze het lastig hebben", gaat Joran Pot verder. "Je ziet echt dat ze met een proces bezig zijn, en dat ze zich aan het ontwikkelen zijn in hun manier van spelen".

Kayleigh van Dooren

Kayleigh van Dooren zit voor het eerst sinds november 2022 weer bij de wedstrijdselectie. De middenveldster liep een knieblessure op, maar is nu weer wedstrijdfit. "We zijn heel blij om Kayleigh er weer bij te hebben", zegt Joran Pot. "Kayleigh brengt veel voetballend vermogen, dynamiek en ook doelpunten met zich mee. Ze speelt de bal vaak naar de goede kleur en kan met gevoel een steekbal geven. Ze heeft een gretige indruk op mij gemaakt. Een echte toevoeging voor onze selectie."

Auée, Ravensbergen, Stolze, Doege, Diekman en Dhont zijn geblesseerd en zitten niet bij de wedstrijdselectie.

Om 19.30 uur wordt er afgetrapt op het AFAS Trainingscomplex.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.