FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen won zaterdagmiddag met 1-0 van RSC Anderlecht. Trainer Joran Pot is tevreden dat zijn ploeg de overwinning over de streep wist te trekken.

“Ik ben blij met het resultaat vandaag”, begint Joran Pot. “Daar sloot ik net ook mee af bij de speelsters. Het is fijn om met een goed gevoel richting volgende week te gaan. We weten de nul te houden ondanks dat we kansen tegen krijgen. Dat we dan de wedstrijd winnen is belangrijk, uiteindelijk gaat het ook om winnen. Dat hebben we vandaag gedaan.”

Joran Pot was over bepaalde fases tevreden, maar zag ook mindere momenten. “We waren wat slordig in ons veldspel”, gaat Joran Pot verder. “Maar ik denk dat we de tegenstander prima los hebben gespeeld. Dan gaat het om hoe zuinig we zijn met de bal en dat we elkaar goed inspelen. Daar waren we soms slordig. Ook stonden we vaak buitenspel. Als we van die momenten kansen maken, dan zie je hoe gevaarlijk we hadden kunnen worden.”

De focus gaat nu op volgende week. “We spelen eerst dinsdag nog een oefenduel tegen ACV Assen, maar de focus gaat op Ajax. En ook door richting de Champions League", besluit Joran Pot.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.