FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft woensdagavond een zwaarbevochten overwinning geboekt tegen PEC Zwolle. Liz Rijsbergen toonde zich met twee doelpunten van grote waarde in de 2-1 overwinning. Jansen, Rijsbergen en Pot blikken terug.

"We begonnen zwaar ondermaats", vertelt aanvoerdster Renate Jansen. "We waren niet scherp en leverden veel ballen in. In de tweede helft hebben we onze rug gerecht en scoren we twee keer. We zijn blij met de drie punten, maar met de rest niet. Blij vlagen hebben we nog goed gevoetbald, maar we hebben soms moeite met scoren en dat merkten we vandaag ook wel."

Liz Rijsbergen is het eens met haar aanvoerdster. "De drie punten zijn het belangrijkst, maar het moest wel beter", zegt Rijsbergen. "We starten niet scherp, PEC gaat volle bak en dan komen we ook nog achter. De eerste helft hadden we er moeite mee. De tweede helft ging het iets beter en heeft denk ik iedereen het wel goed opgepakt. Ik ben blij met mijn twee doelpunten en de bijdrage aan het team. De eerste komt een beetje geluk bij en die draait mooi in de goal. De tweede maak ik denk ik mooi af in de rechter bovenhoek."

63049839 FC Twente
63051277 FC Twente Large v2

Joran Pot: "Betere keuzes maken"

"We hadden moeite met het druk zetten van PEC Zwolle", begint Joran Pot. "Dat deden ze goed, en we hadden in het begin de oplossing niet. Ze stapten door in het middenveld en moesten daarin betere keuzes maken en onze taken beter uitvoeren. We herkenden niet waar de vrije man kwam op het middenveld en kwamen daardoor niet onder de druk uit. In de tweede helft hielden we wat langer de bal, en dan is het fijn dat we op individuele kwaliteiten de wedstrijd winnen."

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.