Eerste selectie rbstwe

Joseph Oosting ziet perspectief in de nipte nederlaag die FC Twente dinsdag leed in de eerste wedstrijd van de derde voorronde van de UEFA Champions League tegen FC Red Bull Salzburg. “Het is prettig dat we de 2-1 nog maakten.”

“Natuurlijk wil je niet verliezen, maar dit biedt wel perspectief. Je hebt vorig jaar geknokt voor de derde plaats en dan wil je het laten zien. De eerste helft was niet goed, maar de intenties, en ook waar we op getraind hebben, waren goed. Het was verdedigend niet goed en aanvallend ook niet. Maar we kregen wel twee enorme kansen”, zegt Oosting.

Die kansen waren voor Daan Rots en Mitchell van Bergen. “Dit is wel topvoetbal, daar moest er eigenlijk wel één van in en dan kun je met 0-1 of 0-2 voorkomen, al kregen zij in de eerste helft ook wel goede kansen”, aldus Oosting. “In de tweede helft hebben we het goed gedaan. We hebben beter gevoetbald en beter verdedigd.”

Toch maakte de thuisploeg vlak voor tijd de 2-0. “Dat was jammer, want dat was nergens voor nodig, maar gelukkig schiet Michel 'm nog binnen”, verwijst de trainer naar de 2-1 van Vlap in blessuretijd. “Dat was wel heel erg prettig.”

69237627 FC Twente 1
69239135 FC Twente

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.