Eerste selectie twegae

Beste supporters,

Deze week werden we opgeschrikt door het droevige bericht dat Jan Sørensen is overleden. Jan was al geruime tijd ziek. Zelf heb ik hem niet mogen zien spelen, de verhalen die mij de afgelopen dagen bereikten geven aan dat hij een belangrijke speler voor FC Twente is geweest. Niet alleen door zijn voetballende kwaliteiten, ook door zijn persoonlijkheid. Het zegt genoeg dat hij altijd contact heeft gehouden met verschillende supporters.
Zondag voorafgaand aan FC Twente – Go Ahead Eagles eren we Jan Sørensen met een minuut applaus. We vinden het erg bijzonder dat zijn drie zonen overkomen en hierbij aanwezig zijn.

Thuis tegen Go Ahead Eagles
Tegen Go Ahead Eagles zal de ploeg van trainer Joseph Oosting willen aantonen dat het verlies van vorige week tegen FC Utrecht een incident is geweest. Gedurende het seizoen heb je een aantal wedstrijden dat het niet gaat zoals je dat wenst. Dit was er zo een. Laten we daar niet te lang bij stilstaan. Met nog twaalf wedstrijden te gaan, zal het tot aan het eind van het seizoen spannend blijven voor de verdeling van de plekken voor de verschillende Europese competities.
Zondag wacht weer een interessante wedstrijd. Opnieuw komt een oude bekende op bezoek. Na Ron Jans brengt nu Rene Hake een bezoek aan ons stadion. De ‘Eagles’ draaien een uitstekend seizoen en doen volop mee voor de plaatsen voor plaatsing voor Europees voetbal. De laatste twee thuiswedstrijden wisten we niet te winnen tegen Go Ahead Eagles. Zondag gaan we er samen weer vol voor.

Inloop thuiswedstrijden
Gedurende dit seizoen zat de piek van de instroom van supporters zo dicht op de wedstrijd dat een deel van hen lang voor de toegangspoorten moest wachten. Afgelopen twee thuiswedstrijden blijkt dat de inloop in het stadion beter verloopt. Supporters komen eerder en daardoor zijn de wachtrijen minder lang.   

Joran Pot verlengt contract
Joran Pot heeft gisteren zijn contract bij FC Twente Vrouwen met een seizoen verlengd. Joran is sinds twee seizoenen hoofdtrainer van de ploeg. Joran is een energieke ambitieuze trainer die past bij ons ambities en waarmee we ook dit jaar spelen om de prijzen. We zijn erg blij dat hij heeft bijgetekend.

FC Twente Vrouwen
Renate Jansen, Caitlin Dijkstra, Wieke Kaptein en Marisa Olislagers nemen het vanavond met Oranje Vrouwen in Sevilla op tegen Spanje. Een belangrijk duel voor het Nederlands elftal. Tijdens deze Nations League Finals kan een ticket voor de Olympische Spelen worden veroverd. Woensdag speelt Oranje in Heerenveen tegen Duitsland of Frankrijk. 

FC Twente Vrouwen - Ajax
Na de interlandperiode speelt FC Twente Vrouwen zondag 3 maart in De Grolsch Veste de topper tegen Ajax, aftrap 12.15 uur. Bij winst van FC Twente Vrouwen kan hen de titel bijna niet meer ontgaan. Inmiddels zijn er ruim drieduizend tickets verkocht. Seizoenkaarthouders van FC Twente kunnen online een gratis ticket bestellen. Meer informatie is te vinden op de website.

Herbruikbare bekers bij horecakiosken
We hebben de laatste thuiswedstrijden gemerkt dat de herbruikbare beker een positief effect heeft op het terugdringen van het afval in ons stadion. Afgelopen zondag is de herbruikbare beker ook ingevoerd op de omloop van de tweede ring. Bij binnenkomst kregen supporters een bekermunt die zij in kunnen leveren bij de bestelling. Komende zondag krijgen deze supporters opnieuw een bekermunt. Dit is de laatste wedstrijd dat in deze gedeeltes van het stadion de bekermunt gratis wordt uitgedeeld.

FC Twente/Heracles Academie
Luca Oude Luttikhuis, Rayan Taouil en Sil Blokhuis zijn opgenomen in de voorlopige selecties van Nederland O16 Futures. Over twee weken staat er een oefenwedstrijd gepland tegen de leeftijdsgenoten van België. Siebe van Langen en Rafael Claudio zijn opgeroepen om deel te nemen aan een testdag bij de Futures-selectie van Nederland O15.

Goed weekend!

Dominique Scholten
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.