Eerste selectie club

We hebben het droevige bericht gekregen dat oud-speler Jan Sørensen op 68-jarige leeftijd is overleden.

SorensenJan

Jan Sørensen kwam in de winter van 1983 op voorspraak van trainer Spitz Kohn van Club Brugge naar FC Twente. De Deen speelde tweeënhalf seizoen in Enschede en maakte als speler grote indruk. Sørensen groeide snel uit tot publiekslieveling in Het Diekman Stadion.

De komst van Sørensen moest dreigende degradatie naar de Eerste Divisie voorkomen. Dat lukte niet. Een paar maanden later degradeerde FC Twente. Het seizoen daarop stond Jan Sørensen aan de wieg van de promotie terug naar de Eredivisie. In dat jaar was hij aanvoerder van de ploeg en de beste speler van de Eerste Divisie. De creatieve linkspoot was de stuwende motor in het elftal, dat zich weer omhoog knokte op het hoogste niveau. Hij was in moeilijke tijden de ideale kracht voor FC Twente en heeft altijd een speciale band met de club gehouden.

Jan Sørensen speelde in totaal tachtig wedstrijden voor FC Twente en maakte 21 doelpunten. Na zijn dienstverband in Enschede kwam hij in Nederland nog uit voor Feyenoord, Excelsior en Ajax. Afgelopen jaren was de Deen woonachtig in Engeland.

FC Twente wenst zijn familie en vrienden veel sterkte met het verwerken van zijn verlies.

Zondag wordt er voorafgaand aan het duel FC Twente – Go Ahead Eagles stil gestaan bij het overlijden van Jan Sørensen.

In 2017 verscheen de documentaire 'Deense Tukker' over Jan Sørensen. Deze docu is te bekijken in onderstaande videoplayer. 

 

33434234
ESPN DOC
2354235235253

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.