Eerste selectie Supporters

Beste supporters,

Woensdagavond won FC Twente verdiend van Vitesse. De wedstrijd was misschien niet geweldig, maar soms moet je de drie punten pakken en weer door. Dat heeft de ploeg van Joseph Oosting prima gedaan. Daarmee is de vervelende nederlaag tegen RKC naar de vergetelheid gespeeld. We hebben van de zes gespeelde wedstijden er vijf gewonnen, dat is een uitstekende start van de competitie. Morgen wacht sc Heerenveen alweer. Dat wordt opnieuw een lastige wedstrijd. De ploeg van voormalig assistent-trainer Kees van Wonderen is matig gestart en gaat er alles aan doen om een resultaat te halen. In een volle Grolsch Veste, eindelijk weer op zaterdagavond, zal onze selectie willen laten zien dat de huidige positie op de ranglijst meer dan verdiend is.

Jaarcijfers 2022-2023
De jaarrekening van FC Twente ’65 over het seizoen 2022-2023 wordt komende week gepubliceerd. Over vorig seizoen is een nettowinst van €5 miljoen gerealiseerd. Een mooi resultaat.
De omzet over seizoen 2022-2023 is ten opzichte van een seizoen eerder met circa €12,7 miljoen gestegen naar €39,6 miljoen. Op basis van de jaarrekening 2022-2023 en de prognose 2023-2024 bedraagt het aantal punten volgens het Financial Rating Systeem (FRS) van de KNVB 40 punten (seizoen 2021-2022: 36 punten). Dat is de maximaal te behalen score. We kunnen er trots op zijn dat de weg naar financieel herstel het afgelopen seizoen een vervolg heeft gekregen.

FC Twente Vrouwen thuis tegen Feyenoord
Na de interlandweek hervat FC Twente Vrouwen dit weekend de competitie. Zondag om 12.15 uur speelt de ploeg de thuiswedstrijd tegen Feyenoord, een mooi affiche op het sportpark van Sparta Enschede. 
Renate Jansen was afgelopen week van grote waarde voor de OranjeLeeuwinnen. De aanvalster van FC Twente schoot Oranje op fraaie wijze langs Engeland in de Nations League wedstrijd. Ook Wieke Kaptein en Caitlin Dijkstra kwamen in actie voor de nationale ploeg.

UEFA Women’s Champions League
Ondertussen zijn de voorbereidingen voor de UEFA Women’s Champions League-wedstrijd tegen BK Häcken in volle gang. FC Twente Vrouwen speelt woensdag 11 oktober de uitwedstrijd en kan zich een week later op woensdag 18 oktober ten koste van de Zweedse opponent plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Inmiddels zijn de eerste tweeduizend tickets voor de thuiswedstrijd verkocht. Seizoenkaarthouders hebben gratis toegang en kunnen online een kaart bestellen. Voor amateurteams in de regio is er een speciale actie opgezet, zij kunnen met korting naar de wedstrijd. Meer informatie over de kaartverkoop staat op de website.

FC Twente/Heracles Academie
Maarten van Wesenbeeck is met ingang van 1 november de nieuwe Manager van de FC Twente/Heracles Academie. Van Wesenbeeck neemt de taken over van Dominique Scholten, die zoals bekend zich vanaf dat moment gaat voorbereiden op zijn taak van algemeen directeur bij FC Twente. We wensen Maarten alvast veel succes in zijn functie bij de Academie.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.