Scoren in de wijk

FC Twente is met het project ‘Integratie via FC Twente met een coach uit eigen kring’ genomineerd voor de titel ‘Maatschappelijk Project Eredivisie 2021’. Met het project wil de club vluchtelingen een helpende hand bieden bij het opbouwen van een nieuw leven in de regio Twente. Dit doet FC Twente met behulp van een coach uit eigen kring. Naast FC Twente zijn er nog acht andere Eredivisieclubs in de race om de titel. Wilt u FC Twente en dit project steunen? Stem dan via vriendenloterij.nl/stemtwente.

DEAR
Scoren in de wijk opnieuw genomineerd voor ‘Maatsc

Project ‘Integratie via FC Twente met een coach uit eigen kring’

Een nieuw leven opbouwen als vluchteling in een onbekend land met een onbekende taal is op zijn zachtst gezegd uitdagend. FC Twente gaat voor dit project 15 potentiële rolmodellen, die geïntegreerd zijn in Twente met een achtergrond als vluchteling, trainen en opleiden. Uit eerdere projecten zoals ‘Turkse Tukkers aan Zet’ en het DEAR project is gebleken dat rolmodellen, die soortgelijke processen als vluchteling hebben doorgemaakt om te zijn waar ze zijn, een grote bron van inspiratie en motivatie zijn voor nieuwkomers om een duurzaam nieuw leven op te bouwen in Twente. De succesfactoren en geleerde lessen uit deze experimenten worden gebundeld in dit nieuwe project.

Deze rolmodellen zullen in totaal 60 nieuwkomers helpen om hun zelfstandigheidsniveau te vergroten en ze op verschillende manieren te laten participeren in de samenleving.

Het langetermijndoel voor 2023-2024 van dit project is om in de regio Twente een inspirerend platform te realiseren waar nieuwkomers zich thuis voelen, geïnspireerd worden, verbinding maken met anderen, hun persoonlijke verhalen delen en groeien als persoon en professional.

 

25 10 2021 Nominatie project Maatschappelijk Project Eredivisie

Samenwerking

In dit project wordt samengewerkt met de gemeenten Enschede, Hengelo, Oldenzaal, stichting Connecting Hands, Universiteit Twente, Saxion Hogeschool, ROC van Twente en de wooncorporaties Domijn, Welbions, Ons Huis en WBO Wonen.

Winnaar bekend op vrijdag 26 november

Het publiek kan tot en met 14 november stemmen op zijn of haar favoriete projectplan. De publiekstem en de jury bepalen samen welke projecten in de top drie komen en dus een projectbijdrage krijgen om hun project te realiseren. De VriendenLoterij stelt in totaal een bedrag van 100.000 euro beschikbaar voor ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’: 50.000 euro voor de winnaar, 30.000 euro voor de nummer 2 en 20.000 euro voor nummer 3. De winnaar wordt bekend gemaakt op vrijdag 26 november.

Over Maatschappelijk Project Eredivisie

‘Maatschappelijk Project Eredivisie’ is een initiatief van de VriendenLoterij en de Eredivisie CV. Met deze competitie bieden zij alle achttien eredivisieclubs de kans om een vernieuwend maatschappelijk project te realiseren en zo bij te dragen aan een gezonde en sterke samenleving. Al 16 jaar is de Vriendenloterij maatschappelijk partner van de Eredivisie. Door mee te spelen met de VriendenLoterij steunen deelnemers maatschappelijke projecten en de jeugdopleiding van hun favoriete club.

FC Twente, scoren in de wijk heeft in 2019 de 1e prijs gewonnen met het project Supporter van Elkaar en in 2020 de 3e prijs met het project Passend Sporten. 

Wilt u FC Twente en dit project steunen? Stem dan via vriendenloterij.nl/stemtwente .

p.s. We weten dat supporters niet graag hun NAW gegevens willen invullen omdat zij geen nieuwsbrieven en/of actiemails willen ontvangen. Je kunt je echter eenvoudig weer afmelden voor deze e-maildiensten.