Eerste selectie Supporters

Beste supporters,

Allereerst wens ik jullie allen een gelukkig en een gezond 2024. We verwachten dat jullie ook in het nieuwe jaar weer kunnen genieten van veel bijzondere FC Twente-momenten en dat we samen sportieve successen vieren. We kijken er naar uit.

De selectie van FC Twente is momenteel in Spanje waar ze zich voorbereidt op de tweede seizoenshelft waarin veel te winnen is. De spelers vertrokken afgelopen dinsdag naar Oliva, in de buurt van Valencia. Trainer Joseph Oosting is met een volledig fitte selectie afgereisd naar Spanje en de spelers hebben inmiddels al een paar trainingsdagen achter de rug. De voorwaarden en faciliteiten zijn prima om goed te kunnen trainen. De selectie is aangevuld met vier spelers van de Academie: Lucas Vennegoor of Hesselink, Benjamin Nagel, Jort Ribbers en Harrie Kuster. Zij trainen deze week met de selectie mee. Een goede ervaring voor deze jonge talenten.
Zondag speelt FC Twente een oefenwedstrijd tegen CD Eldense, de wedstrijd begint om 12.30 uur. Gisteren werd bekend dat er nog een extra oefenduel in Spanje wordt afgewerkt. Maandagmiddag is VfL Osnabrück de tegenstander. 

Nieuwjaarsreceptie
Dinsdagavond wordt in De Grolsch Veste de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van FC Twente gehouden. Een bijeenkomst om de balans van het afgelopen jaar op te maken en vooruit te blikken op het komende jaar. Net als vorig jaar schuift de directie van de club aan bij presentator Bert Eeftink. Ook trainer Joseph Oosting en FC Twente Vrouwen-trainer Joran Pot zijn met de aanvoerders van beide teams te gast. De nieuwjaarsreceptie begint om 17.00 uur en wordt via een livestream aangeboden op het YouTube kanaal van FC Twente. 

FC Twente Vrouwen
Vandaag start FC Twente Vrouwen met de eerste training van het nieuwe jaar de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. De ploeg van trainer Joran Pot speelt 21 januari in en tegen Heerenveen haar eerste competitiewedstrijd van 2024. In aanloop naar dit duel speelt FC Twente op zaterdag 13 januari in het Duitse Lastrup een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen.
De topper in de Vrouwen Eredivisie, FC Twente Vrouwen – Ajax, wordt op zondag 3 maart in De Grolsch Veste gespeeld. De kaartverkoop voor dit duel is inmiddels gestart. Seizoenkaarthouders van FC Twente hebben gratis toegang en kunnen vanaf nu online een kaart bestellen. Kom ook naar de wedstrijd om FC Twente Vrouwen te steunen!  

Overlijden Jan Stokkentre en Jan Kiel
Volgende week zaterdag, voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen AZ, staan we in De Grolsch Veste stil bij het overlijden van Jan Stokkentre en Jan Kiel.
Jan Stokkentre, erelid van FC Twente en oud-voorzitter van de Twentse Ondernemers Sociëteit (TOS), overleed onlangs op 83-jarige leeftijd. Als voorzitter van de TOS heeft Jan Stokkentre jarenlang een prominente en belangrijke rol vervuld voor FC Twente. Stokkentre was een verbinder pur sang en legde de basis voor de businessclub.
Vorige maand overleed Jan Kiel op 71-jarige leeftijd. ‘Jannie’, zoals hij door vrienden werd genoemd, was in de jaren negentig zeer bekend in de rol van supportersbegeleider bij FC Twente. Hij vervulde deze taken als lid van Balans en was met welzijnswerk zeer actief in verschillende Enschedese wijken. Ondanks zijn ziekte kwam Jan als het even kon naar de wedstrijden in De Grolsch Veste.

Patrick Busby – Hoofd Scouting
Na bijna vier jaar als Hoofd Scouting van FC Twente werkzaam te zijn geweest, heeft Patrick Busby onlangs besloten na dit seizoen afscheid te nemen bij de club. Wij willen Patrick bedanken voor zijn inzet en goede werk met het scoutingsteam van FC Twente. In samenwerking met Jan Streuer, Arnold Bruggink en Rob Boudrie heeft ook Patrick een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van onze voetbaltak geleverd.

FC Twente/Heracles Academie
Maarten van Wesenbeeck is sinds afgelopen najaar Manager van de FC Twente/Heracles Academie. Van Wesenbeeck keek onlangs in een uitgebreid interview terug op de ontwikkelingen binnen de jeugdopleiding. Het volledige interview is te zien op het officiële YouTube-kanaal van de gezamenlijke Academie.

ESPN DOC – 'Hans Meyer – Ich bin ein Tukker'
Vanavond om 22.00 uur is op ESPN de documentaire 'Hans Meyer – Ich bin ein Tukker' te zien. Afgelopen najaar werd de oud-trainer van FC Twente enkele dagen gevolgd en was hij ook te gast bij de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. 25 jaar na zijn successen bij FC Twente is Meyer zeker nog niet vergeten en herinnert menigeen zijn uitspraak ‘Ich bin ein Tukker’ nog goed.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur  

 

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.