Meetings & Events De Grolsch Veste

Ian Ziegerink is vanaf vorig jaar maart in functie bij FC Twente als Hospitality Manager Skyboxen. De Oldenzaler beheert de skyboxen en werkt samen met zijn team van skyboxrunners om de wedstrijddagen in goede banen te leiden. Hij vertelt over de diversiteit van zijn beroep en wat er allemaal bij komt kijken.

“Een van mijn taken is het ontzorgen van onze skyboxhouders op wedstrijddagen”, begint Ian Ziegerink. “We werken bij FC Twente veel naar wedstrijddagen toe en dat is bij mij niet anders. Maar er zijn ook momenten dat de skybox niet gebruikt wordt, dan kunnen de skyboxhouders hun box terug huren voor een vergadering, bijeenkomst of evenement. De prioriteit ligt op wedstrijddagen, maar daarnaast is mijn rol interessant omdat je ook bezig bent met het commerciële aspect.”

Wedstrijddag

“Vóór een wedstrijddag moet alle catering aangevraagd worden”, legt Ian Ziegerink uit. “Die voorbereiding begint een dikke week van tevoren. Op dit moment zijn alle 46 skyboxen die we verhuren in gebruik. We hebben nog vijf andere die we los verhuren, ook deze worden iedere wedstrijd gebruikt. Wanneer ik alle bestellingen heb ontvangen dan licht ik de koks in en zetten we de skybox wedstrijd klaar. Op een wedstrijddag ben ik vijf uur voor de wedstrijd aanwezig. De meeste voorbereidingen zijn dan al wel getroffen. Op de wedstrijddag zelf werk ik met een team van ongeveer 10 collega’s. Dan zetten we alle verse producten klaar zoals broodjes en snacks. Gedurende de wedstrijddag ben ik dan het eerste aanspreekpunt om problemen op te lossen of vragen te beantwoorden. In het begin probeerde ik veel zelf te doen en zette ik wel eens meer dan 20.000 stappen op een wedstrijddag. Het is vooral de kunst om de juiste taken aan de juiste personen over te dragen. Ik zie bijna niks van de wedstrijd, maar hoor wel wanneer er een doelpunt valt. Dan spring ik wel eens een skybox in, haha”.

DSC04999

Diversiteit

“Ik ben een praktisch ingesteld persoon, maar bij deze functie ben ik ook werkzaam op kantoor”, vertelt Ian Ziegerink. “De diversiteit aan mijn baan is het leukst. Ik leef echt naar wedstrijddagen toe, daar heb ik ontzettend veel zin in. Komend seizoen komen er vanwege Europees voetbal weer veel bij en dat is mooi, een beetje druk op de ketel. Ik kijk uit naar het programma met twee wedstrijden per week, ik ben helemaal klaar voor volgend seizoen. Alle skyboxen zijn altijd bezet, waarvan 95% door vaste skybox-eigenaren, de rest zetten we als arrangement in voor mensen die een speciale gelegenheid hebben. Het gaat goed met de club, we hebben hier een achterban die betrokken is en blijft, en ik verwacht dat de komende jaren de skyboxen voor 100% gevuld blijven.”

Verbeteren

Vooruitkijkend naar komend seizoen ziet Ian Ziegerink nog wel verbeteringen. “De persoonlijke service wil ik verder optimaliseren. We zijn nu heel ondersteunend, maar ik wil nog meer inspelen op de wensen van de skyboxhouders. Nu bestellen de skyboxhouders elk artikel los in het bestelplatform, maar we willen meer naar arrangementen toe. Zo kan iedereen met één druk op de knop voor meerdere personen iets bestellen, een stukje service richting de wedstrijd. We bouwen een relatie op met de skyboxhouders waardoor ze ons werk waarderen. Wanneer wij het als team goed doen, blijft de betrokkenheid onder de skyboxhouders behouden. Ik ben ervan overtuigd dat we daar een belangrijkje rol in spelen.”

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.