Eerste selectie

FC Twente heeft woensdagavond op Old Trafford een geweldige prestatie neergezet. De ploeg speelde bij Manchester United met 1-1 gelijk en is daarmee op fantastische wijze begonnen aan het seizoen in de UEFA Europa League.

MANTWE 7
MANTWE 17
MANTWE 4
MANTWE 3
MANTWE 5
MANTWE 6
MANTWE 15
MANTWE 9

Manchester United FC – FC Twente op Old Trafford, een wedstrijd om naar uit te kijken. Zo’n vierduizend supporters waren afgereisd naar Engeland om FC Twente te steunen bij de aftrap van het seizoen in de Europa League. In de Engelse grootmacht trof FC Twente een ploeg van Champions League-niveau en was bekend dat het op voorhand een grote klus zou worden voor goed resultaat. Aan de vooravond had trainer Joseph Oosting het nog aangehaald, als we durven te voetballen en lef tonen dan geloof ik erin.

En dat liet FC Twente in de openingsfase van de wedstrijd goed zien. Op een volgepakt Old Trafford liet FC Twente, massaal gesteund door de Twentse aanhang, zich gelden. De eerste kans van de wedstrijd was voor Sam Lammers. Bart van Rooij speelde de spits in, maar Lammers schoot rakelings voorlangs. FC Twente wist Manchester United van zich af te houden, maar Lars Unnerstall moest halverwege de eerste helft katachtig redden, toen de bal via het been van Mees Hilgers richting de kruising vloog. Een prachtige save. In de 35e minuut kwam de ploeg van Erik ten Hag alsnog op 1-0. Christian Eriksen schoot vanaf links uit de tweede lijn de bal onhoudbaar achter Unnerstall. Een tegenslag, echter zorgde dat niet voor minder Twents gezang en ondersteuning.

Tekst gaat verder onder de foto's

MANTWE 10
MANTWE 11
MANTWE 12
MANTWE 13
MANTWE 16
MANTWE 18
MANTWE 19
MANTWE 20

Na rust kwamen beide teams ongewijzigd uit de kleedkamer. Evenals in de eerste helft beet FC Twente van zich af en maakte de ploeg het Manchester United niet alleen lastig, maar kwam het ook zelf weer tot mogelijkheden. Na een uur spelen was de beste mogelijkheid voor Sem Steijn. Nadat Unnerstall even daarvoor alert reageerde in zijn zestien, schoot Steijn vanuit een vrije trap de bal prima naar de verre hoek, maar was het André Onana die een treffer voorkwam. Na een uur spelen bracht Oosting Daan Rots en Mathias Kjølo in de ploeg.

Met de verse krachten ging FC Twente op jacht naar een treffer, een beloning voor de avond. Met nog zo’n twintig minuten op de klok ging Van Rooij na een rush goed een duel in op het middenveld, waarna Lammers vrij werd gespeeld en vrije doortocht had op het doel van Onana. De spits wist hier wel raad mee en schoot de bal hard tegen de touwen (1-1). Een geweldige treffer, die verdiend was en mooi gevierd werd voor het uitvak met de FC Twente-supporters.

Tekst gaat verder onder de foto's

MANTWE 21
MANTWE 22
MANTWE 23
MANTWE 24
MANTWE 25
MANTWE 26
MANTWE 27
MANTWE 28
MANTWE 29
MANTWE 30
MANTWE 32
MANTWE 33

Met het verstrijken van de tijd steeg ook de spanning. De thuisploeg combineerde zich een weg door de Twentse defensie, maar achterin bleven de rijen goed gesloten. Met vier minuten extra tijd groeide het vertrouwen in een prachtig en meer dan verdiend resultaat op Old Trafford. De supporters van de thuisploeg veerden op toen Manchester United de 2-1 leek te maken, maar Unnerstall voorkwam deze met een geweldige reflex. Hij zorgde er daarmee ook voor dat het gelijk bleef en FC Twente met haar supporters een historische avond beleefde op Old Trafford.

Manchester United - FC Twente 1-1 (1-0)

Scoreverloop
35' Eriksen 1-0
67' Lammers 1-1

Geel: Bruns, Lammers, Van Wolfswinkel (FC Twente), Martinez (Manchester United)
Scheidsrechter: Sozza

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Van Rooij, Hilgers, Bruns, Salah-Eddine, Regeer (83' Besselink), Vlap (60' Kjølo), Steijn (60' Rots), Van Wolfswinkel, Lammers (83' Lagerbielke), Van Bergen (74' Ltaief).

Opstelling Manchester United: Onana, Mazraoui, Maguire, Martinez, Dalot, Ugarte, Eriksen (78' Mainoo), Fernandes, Diallo (67' Garnacho), Zirkzee (79' Mount), Rashford (79' Højlund).

70673422 FC Twente
70673476 FC Twente
70673477 FC Twente
70673495 FC Twente
70673519 FC Twente

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.