Eerste selectie rbstwe

Voordat FC Twente maandag de afsluitende training afwerkte in aanloop naar de eerste wedstrijd van het tweeluik met FC Red Bull Salzburg, blikten trainer Joseph Oosting en aanvoerder Ricky van Wolfswinkel vooruit op het treffen.

Voor FC Twente gaat het seizoen na een voorbereiding van zeven weken beginnen. “We hebben ons optimaal kunnen voorbereiden. We hebben kunnen doen wat we wilden doen: in de tactiek, het conditionele en het fysieke. We hebben er alles aan gedaan om met de jongens die we hebben zo goed mogelijk voor de dag te komen.”

Tekst gaat verder onder de foto

RBSTWE Persco 1

Dat FC Twente dinsdag in de derde voorronde van de UEFA Champions League mag aantreden, heeft het te danken aan de derde plaats van vorig seizoen. “We hebben enorm geknokt voor die plaats”, zegt Oosting, die maandag met een goed gemoed in het vliegtuig stapte richting Salzburg. “Ik wil al mijn spelers zien binnenkomen ’s ochtends en daar werd ik wel vrolijk van. We zijn er klaar voor. We moeten een grote wedstrijd kunnen spelen.”

In die wedstrijd wacht FC Red Bull Salzburg. “Het moge duidelijk zijn dat FC Red Bull Salzburg een gevestigde naam is in het voetbal. Dat zie je in de filosofie en ze hebben al jarenlang in de Champions League gespeeld. Maar dat wil niet zeggen dat wij er niet alles aan gaan doen om de volgende ronde te halen.”

Tekst gaat verder onder de foto's

RBSTWE Persco 4
RBSTWE Persco 3

Oosting roemt het plezier in zijn elftal, wat Van Wolfswinkel onderschrijft: “Wat je vanaf de laatste wedstrijden in de competitie proeft, is dat we plezier hebben in hetgeen we doen en dat we uitkijken naar een stapje hoger. We hebben er keihard voor gewerkt. Als je ziet waar FC Twente vandaan komt, hebben we iets moois neergezet. Het is steeds weer een stapje omhoog, met veel plezier, op de Twente-manier en met hard werken. Iedereen kijkt ernaar uit om hier morgen aan de bak te gaan.”

Tekst gaat verder onder de foto's

RBSTWE Persco 5 v2
RBSTWE Persco 6

Van Wolfswinkel zal dinsdag in het treffen met FC Red Bull Salzburg, na het vertrek van Robin Pröpper, de aanvoerdersband dragen. “Hij is de informele leider, hij verbindt en is tactisch enorm sterk”, zegt Oosting daarover. “Dat is soms onzichtbaar. Hij zet iedereen in beweging, wat het beste is voor het elftal. Dat is een kwaliteit, dat je mensen zo neer kunt zetten en zo kan aanspreken dat ze hun verantwoordelijkheid pakken.”

“Robin was als een van de leiders enorm belangrijk. Hij laat een gat achter, maar dat gaat opgevuld worden”, vult Van Wolfswinkel aan, die vindt dat meerdere spelers de band om hun arm kunnen dragen. “Er zijn genoeg jongens die een leidende rol hebben en ook allemaal op hun eigen manier. Ik ben er niet om de schoenen van Robin te vullen, ik houd mijn eigen schoenen aan en doe mijn eigen ding.”

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.